Haberler

Diyarbakır'da Ferzad Kemanger İlkokulu'nun Mühürü 2. Kez Söküldü

Güncelleme:

Diyarbakır'da mühürlendikten sonra DBP İl Başkanı'nın sökmesiyle dün akşam yeniden mühürlenen Kürtçe ders verecek okulun mühürü ikinci kez söküldü.

Diyarbakır'da Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Kürdi-Der ve Eğitim Destek Evleri tarafından açılan ve Valilik kararıyla mühürlendikten sonra DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün sökmesiyle dün akşam yeniden mühürlenen Kürtçe ders verilecek Ferzad Kemanger İlkokulu'nun mühürü bugün ikinci kez söküldü. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu binlerce kişi, DBP binasından okulun bulunduğu yere kadar bir yürüyüş yaptı, okulun çatısına çıkan eylemcilerden bazıları PKK ve üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı bulunan flamalarını astı.

İKİNCİ KEZ TAKILAN MÜHÜR TEKRAR SÖKÜLDÜ

Diyarbakır'da pazartesi günü açılan ancak aynı günün akşam saatlerinde Valilik tarafından kapatıldıktan bir gün sonra mührü sökülerek açılan ve Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu'na salı günü akşam saatlerinde ikinci kez takılan mühür, bugün akşam saatlerinde tekrar söküldu. Saat 17.00 sıralarında Demokratik Bölgeler Partisi önünde toplanan çoğu çocuk, genç ve kadınlardan oluşan binlerce kişi, PKK flamaları açtı. Parti binası önünde toplanan kalabalık, bir süre Kürtçe türkü söyleyip PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan attı. Çevrede sıkı güvenlik önlemi alın polis yetkilileri ile DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt arasında yapılan görüşmede, suç unsuru taşımaması koşuluyla yürüyüşe izin verildi.

KOL KOLA YÜRÜYÜŞE GEÇTİLER

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Eğitim-Sen, DTK, Kürdi Der ve bazı sivil topluk örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık kol kola girerek yürüyüşe geçti.

ÇOCUKLAR E TİPİ KAPALI CEZAEVİNİ TAŞLADILAR

E Tipi Kapalı Cezaevi'nin bulunduğu alandan geçen grup içerisindeki bazı çocuklar, cezaevini taşlamaya başlayınca, yürüyüşün güvenliğini alan DBP'liler, bu çocuklara engel olduğu görüldü. Yaklaşık bir kilometre yürüyen kalabalık, Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu'nun bulunduğu alana geldi.

OKULUN ÇATISINA PKK VE ABDULLAH ÖCALAN FLAMALARI ASTILAR

Topluluktan bazı kişiler okulun kapısındaki mühsü sökerken bu arada kısa süreli havai fişek gösterisi yapıldı. Ardından yüzlerce kişi okula girerken PKK sempatizanı bazı kişiler binanın çatısına PKK ve üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu flamalar astı. Okulun giriş kapısında da PKK flaması üzerinde Kürtçe yazılı bir tabela ve bunun üzerinde de çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların fotoğraflarının asılı olduğu görüldü.

TEKRAR MÜHÜRLEMEYE KARŞI NÖBET TUTTULAR

Kürdi Der, Eğitim Sen ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kürtçe birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından, kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı. Bazı kişiler ise polisin okulu tekrar mühürlememesi için okul bahçesinde nöbet tutmaya başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Zübeyde Zümrüt Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

ZAZA TÜRK:

Doğuda zaza TÜRKLER olduğu sürece okullarımızda ne TÜRKÇE ne de DİN dersi kaldırılacaktır. bunlara gereken dersi vereceğiz.

32
20
yanıtYanıtla
Zaza elaziz:

Sen nerenin zazasısın söyle bakim hırbo.

yanıt0
yanıt0
ZAZA TÜRK:

4 bir yanımızı sarmışsa Zerdüşt kürtler ve alevi kırmançlar yine onları yenecek kudret ULU TÜRK damarlarında mevcuddur

31
20
yanıtYanıtla
MHP:

Şu memleket''de artık hiç bir şeye üzülmüyorum müstahak bize. Tek üzüldüğüm şey bugün olan olaylar olmasın diye bu topraklar uğruna canını veren vatan evlatlarımız. Kelimenin tam anlamıyla danışıklı dövüş. Arkadaşlar bu tarz olaylarla, bu olanlar normalleştirilmeye çalışıyor. Tamamen hükümet politikası bakın beni unutmayın seneye bu tarz okullar serbest olacak hep beraber göreceğiz. Nasıl eskiden 2002''lerde 2005''lerde özerklik, sözde kürdistan kelimelerini duyunca toplum infiaal yaratıyordu ama bugün çok sıradan kelimeler olmaya başladı buda aynen öyle olucak.

25
6
yanıtYanıtla
ramazan:

ırkçılar, daha türkiyede yaşıyorsunuz demek ki ayrı olsanız, tam bir kürtçülük yapıyorsunuz!!

9
13
yanıtYanıtla
BOS HABER:

COKTA TIN BANANEYA

10
7
yanıtYanıtla
erdal:

önce gidin bi okul yaptırın beleşçi ayak takımı hdp ve pkk…memlekete bitane çivi çakmazlar hainler hep isterler beleşe

10
5
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI ZAZA:

Ana dilde Eğitim hakkı İnsani bir haktır. Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinde de vardır. İnkar eden zaten İnsan değildir.

8
7
yanıtYanıtla
kayserili ERDAL:

elazılı zaza git O zaman avrupa birlihinden iste anadilde eğitimini avrupada milyona yakın kürt yaşıyor size bide özerklik verirle hiç durma

yanıt0
yanıt0
ÜlkücüGençlik:

Kayserili İnsan olmak için çabala hayvan

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title