Haberler

Diyarbakır'da Tutuklanan İngiliz Gazeteciler: PKK ve Işid'le Alakamız Yok, Sadece Gazeteciyiz (2)

Tutuklanmaya İTİRAZ Diyarbakır'da 'IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla' geçtiğimiz Cuma günü yakalanan ve dün adliyeye çıkarılan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gıngel Hanrahan, Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları Mohammed İsmael Rasool 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konuldu.

Tutuklanmaya İTİRAZ

Diyarbakır'da 'IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla' geçtiğimiz Cuma günü yakalanan ve dün adliyeye çıkarılan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gıngel Hanrahan, Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları Mohammed İsmael Rasool 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konuldu. İngiliz gazetecilerin avukatı Ahmet Ay bugün bir üst hakimlik olan 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne tutukluluğa itiraz başvurusu yaptı.

BİR ÖRGÜT İSMİNE YER VERİLMEMİŞ.

Başvuru öncesi Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Ahmet Ay, dosyada gizlilik kararı olduğu için ayrıntılı açıklamalarda bulunamayacaklarını belirterek, "Verilen tutuklama kararına itirazda bulunacağız. Özellikle tutuklamanın son çare olduğu yönünde itiraz edeceğiz. IŞİD üyeliği iddiası tamamen asılsızdır."

DESTEK İÇİN LONDRA'DAN GELDİ

VICE News yetkilisi Yonni Usisken ise bu olaydan dolayı Londra'dan geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Buraya bu korkunç olaya destek vermek için geldim. Türk yetkililere bir an önce arkadaşlarımızın serbest bırakılması için çağrıda bulunuyorum. Bu tutuklamaların haksız ve adaletsizce olduğunu düşünüyoruz. Kesinlikle bu görüldüğü gibi tamamen haberciliği açık bir şekilde cezalandıran bir davaya dönmüştür. Onların hızlı ve güvenli bir şekilde serbest bırakılması için ulusal ve ulusalararsı bütün yetkililerle çalışmaya devam etmekteyiz."

'GELİŞMELER HEPİMİZİ ENDİŞELENDİRİYOR'

Gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mahmet Bozarslan da, İngiliz gazetecilerin sadece gazetecilik faaliyetlerinden ötürü gözaltına alındığını söyledi. Bozarslan, "Bu arkadaşlarımızın serbest bırakılması ve soruşturmanın arkadaşlarımız serbestken sürdürülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu gelişmeler hepimizi endişelendiriyor. Bu basın çalışmaları önünde bir engel ve sansüre yol açıyor. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ahmet Ay Londra Işid Politika Güncel Haberler

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title