Haberler

Diyarbakır'da Rastgele Ateş Sonucu Minibüs Şoförü Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Diyarbakır'da sokakta yürüyen bir kişinin rastgele ateş etmesi sonucu minibüs şoförü Serkan Aslan hayatını kaybetti. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı. Mesai arkadaşları olaya tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

DİYARBAKIR'da sokakta yürüyen kişinin rastgele ateşlediği tabancadan çıkan kurşunun isabet ettiği minibüs şoförü Serkan Aslan (30), hayatını kaybetti. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı. Aslan'ın mesai arkadaşları basın açıklaması yapıp, dikiz aynalarına siyah kurdele astıkları araçlarıyla şehir turu atarak olaya tepki gösterdi.

Olay, dün akşam saatlerinde Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Yaşar Kemal Caddesi'nde meydana geldi. Caddede yürüyen 3 kişiden 1'i, yanında taşıdığı tabancasını rastgele ateşledi. Tabancadan çıkan kurşunlar, o sırada yoldan geçen 21 HO 1109 plakalı şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsün arka camından girerek, sürücüsü Serkan Aslan'ın ensesine, kaldırımdaki yaya Aydın T.'nin de kol ve bacağına isabet etti. İki yaralı ambulansla hastaneye kaldırılırken, şüpheliler ise kaçtı. Şüphelilerin kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak S.Ö., M.Ö. ve M.Ö.'yü gözaltına alındı. Yapılan incelemede, şüphelilerden M.Ö'nün ateş ettiği belirlendi.

Yaralılardan Serkan Aslan, tedavi gördüğü hastanede gece saatlerinde hayatını kaybetti. Aslan'ın cansız bedeni, yapılan otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Aslan'ı, son yolculuğuna yakınları ve mesai arkadaşları uğurladı.

'BİREYSEL SİLAHLANMAYA SON VERELİM'

Cenazenin ardından Aslan'ın mesai arkadaşları basın açıklaması yaptı. Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya, bireysel silahlanmaya son verilmesi gerektiğini belirterek, "Toplu taşıma esnafına yapılan bu büyük bir zulüm ve haksızlıktır. Acımız büyüktür. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Türkiye'de bireysel silahlanma vardır. Bu bireysel silahlanmaya son verelim" dedi.

Kendileri için durumun zor olduğunu belirten Kaya, "Kendisi 30 yaşındadır. Evlidir, 2 tane de çocuğu var. Şoför olarak çalışıyordu durakta. Artık kaza mı diyelim ne diyelim, kurşun gelmiş arka camdan girmiş, şoförün başının yanındaki kütüğü geçerek başına değmiş" diye konuştu.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Minibüs sürücüsü Mehmet Mekin Ercan ise üzgün olduklarını belirterek, "Öncelikle ailesine baş sağlığı diliyorum. Şoförler camiası olarak hepimiz çok üzgünüz. O bölgelerde bu gibi olaylar sürekli olaylar yaşanıyor. Herkes eline silah almış, tur atıyor. Biz buna karşıyız. Ekmek parası için evimizden çıkıyoruz, direksiyon başındayız ve can güvenliğimiz yoktur. Direksiyon başındasın ve kör kurşun geliyor sana isabet ediyor. Biz evimize ekmek götüren insanlarız" diye konuştu.

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüleri, cenazenin ardından, dikiz aynalarına siyah kurdele astıkları 100'ün üzerinde minibüsle şehir turu attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serkan Aslan Diyarbakır Saldırı Ulaşım Cinayet Gözaltı Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title