Haberler

Sevan Nişanyan'dan ezanla ilgili infial yaratan sözler! Diyanet suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

Yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan'ın ezan ve müezzinlerle ilgili "Türkiye'de yaşamanın bence en korkunç boyutlarından biri budur. Bu bangır bangır bağıran hayvan gibi bağıran ezancılar" sözleri infial yarattı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Nişanyan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ezan ve müezzinlerle ilgili beyanları nedeniyle yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusunda bulundu.

DİYANET'TEN SEVAN NİŞANYAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başkanlığın hukuk müşavirlerince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Nişanyan'ın ezan ve müezzinlerle ilgili sözlerine yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusunda bulunduSevan Nişanyan

Ezanın, İslam medeniyetinin simgesi ve ortak dili olduğu belirtilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: "Sevan Nişanyan'ın sözleriyle İslam'ın şiarı ezan aşağılanmış, bütün Müslümanların dini değerlerine saldırılmış ve hakaret edilmiş, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek gibi bir görev kanunla kendisine tevdi edilen başkanlığımız ve personeli rencide edilmiştir. Şüphelinin söylemleriyle, saygı sınırları aşılarak Türk milletinin inanç ve manevi değerlerine düşmanca bir tavırla adeta kin ve nefret kusulmuş, mukaddesatımıza dil uzatılmış, insan onur ve şerefi hiçe sayılarak toplumda ayrıştırmaya ve gerginliğe yol açılacak şekilde halkın büyük bir çoğunluğu tahrik edilmiş ve aşağılanmıştır."

Dilekçede Nişanyan hakkında, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi.

SEVAN NİŞANYAN'IN SKANDAL SÖZLERİ

Tepki çeken videosunda Nişanyan, " Türkiye'de yaşamanın bence en korkunç boyutlarından biri budur. Bu bangır bangır bağıran hayvan gibi bağıran ezancılar" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Sevan Nişanyan Türkiye Sözler Suç Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (80)

Hacı Baba:

Bu CAHIL YARATIĞI atın DERHAL ülkeden ,ve ömür boyu giriş yasağı verin !!!

1328
133
yanıtYanıtla
Ancinsan Toranaga:

Demir denen yumuşak sen önce ağzını kapa hava kaçırıyorsun

yanıt188
yanıt57
Alkurt:

Haci baba,cok sükür müslümanim ama Senin Kurani anladigin dilde okumadigindan eminim

yanıt0
yanıt0
Emin Tas:

Bak hele ermeniye sen neden bu ülkedesin defol git Ermenistan da bir tane türk yok be bir bakın YouTube ye

1017
85
yanıtYanıtla
Sultan oğan:

bence de defol git rahatsızsan BU EZAN BİZE TERAPİ DİR TERAPİİİ..

yanıt106
yanıt20
Sa Sa:

Zorla tutan mı var, defol git

945
89
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

ezandan rahatsiz oluyorsan yakinda selani verirler kurtulursun ? sanma ölmek kurtulus degilkabir azabi cehennem azabi .... cehennem ebedi dinmeyen bir azap zebaniler sana 24 saat ezan okurlar merak etme

667
109
yanıtYanıtla
gökhan eker:

ezana veya ezana söz söylememiş ki adam iyi oku.

yanıt65
yanıt292
Zonguldak’lı Şükrü :

Gökhan Eker, bu adamın fikride zikrede belli, dil bilimcisisinin ne söylediği ortada, geçmişten islama karşı sabıkalı birisi. Diyanetin müezzin ve imamlara şan ve makam dersi aldırmadığı doğru. Ama hakaret mahiyetinde de değil. Sesi bozuk olsada o ezan okunacak. Ezan = bayraktır.

yanıt157
yanıt31
Nidhogg Nors:

zebaniler ezan mı okuyor :d

yanıt7
yanıt12
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title