Haberler

Dişhekimi Semih Süreyya Yazıcı'nın 'Dünyadan Kareler' Fotoğraf Kitabı Çıktı

Diş Hekimi Dr. Semih Süreyya Yazıcı, Hayatta Her Şeyin Aslında Nasıl Anılmak İstediğimizle İlgili Olduğunu Belirterek, "Herkesin Kendince Kendini İfade Edeceği Doğru Şeyi Hayata Geçirmesi İçsel Mutluluğu Yaşamasına Yardımcı Olacaktır" Dedi.

Diş hekimi Dr. Semih Süreyya Yazıcı, hayatta her şeyin aslında nasıl anılmak istediğimizle ilgili olduğunu belirterek, "Herkesin kendince kendini ifade edeceği doğru şeyi hayata geçirmesi içsel mutluluğu yaşamasına yardımcı olacaktır" dedi.

Ankara'da kurduğu özel klinikte diş hekimliği yapan Dr. Semih Süreyya Yazıcı, en büyük keyfinin yeni yerler görmek ve keşfettiği güzelliklerin fotoğraflarını çekmek olduğunu söyledi. Bugünü kadar çektiği fotoğrafları 'Dünyadan Kareler' adlı kitapta bir araya getiren Yazıcı, kitabının önsözünde belirttiği gibi, 'usulca omuzlara dokunup-bakın ne kadar güzel-diyebilmek, paylaşmak ve farkındalık' oluşturmak istediğini ifade etti. Kendisi için bunun uzun soluklu bir öykü olduğunu ve kendisinin de bu öykünün nerede nasıl başladığını tam kestiremediğini kaydeden Yazıcı, "Sanırım kendimi bu öykünün içinde bulduğumu söylesem daha doğru tanımlamış olurum. Başlangıçta mesleğim olan diş hekimliği nedeniyle yurt içi ve yurt dışı seminer kongre sempozyum gibi amaçlarla gerçekleştirdiğim kırka yakın ülke ve yüzü aşkın şehre yaptığım seyahatler, sonrasında bir tutkuya dönüştü. Gezmek, dünyada yeni yerler ve yaşam şekillerini keşfetmek vazgeçilmezlerim arasında yer almaya başladı. Tabi bu seyahatlerimin en keyifli kısımları da etkilendiğim görüntüleri fotoğraf makinem ile ölümsüzleştirmek oluyordu" dedi.

'Dünyadan Kareler' kitabına gelince, uzun yıllara dayanan bu gezi ve fotoğraf merakı sayesinde hatırı sayılır bir arşive sahip olduğunu kaydeden Yazıcı, güzelliklerin paylaşılınca değer kazandığına inandığını, bu inançla binlerce fotoğraftan oluşan arşivinden seçtiği 160 fotoğrafını 'Dünyadan Kareler' adıyla ilk kitabında yayımlamaya karar verdiğini söyledi.

Kitabı için hitap ettiği kesim olarak sınırlama koymasının mümkün olmadığını kaydeden Yazıcı, "Çünkü kitabımda görsellik var. Her kesimden her kültürden kimseler bence fotoğraflara değişik birikimlerle bakarak birbirinden farklı duygular içerisine girebilir. Kitabımın tüm gelirlerini Türkiye Engelliler Vakfına (TÜREV) bağışlıyorum. Sosyal sorumluluk bilinci hayatımın zaten hep var olan bir parçası. Gerek mesleğim aracılığı ile gerekse özel girişimlerimle elimden geldiğince bu bilinçle hareket ediyorum.

Dünyadan Kareler güzellikleri taşımak amacıyla yola çıktı. Ve öylesine güzel duygularla hazırlandı ki, gelirlerinin de bu güzelliği tamamlayıcı bir amaca hizmet etmesi gerekiyordu. Bu nedenle kitabımın tüm gelirlerinin bu yolla değerlendirilmesine karar verdim" dedi.

Kitabında yer alan fotoğrafların başta fotoğraf severlerin ve dünyadan özel görüntüleri arşivine almak isteyen kimselerin ilgilerini çekeceğini düşündüğünü ifade eden Yazıcı, "Bunun yanı sıra kitap gelirlerinin bağışlanmasından dolayı Dünyadan Kareleri satın alacak fotoğraf severlerin güzel bir amaca hizmet edecek olmalarını bilmek de sanırım onları mutlu edecektir. Fotoğraf makinem dış dünyanın tüm renklerini içime taşımama aracı oldu. Dünyadan Kareler de hissettiğiniz renkli kişiliğimin yansıması bundandır. Bu konuda bir tek meslektaşlarıma değil, yaşamın yorucu ve rutin akışından bir an olsun kurtulmak isteyen herkese tavsiyem, iç renklerini ve kendilerini çoğaltacak bir uğraş edinmeleridir. Bu fotoğraf çekmek olmayabilir, yazmak, gezmek, yemek pişirmek, spor olabilir. Kitabımın önsözümde değindiğim gibi, hayatta her şey aslında nasıl anılmak istediğimiz ile ilgili bence. Herkesin kendince kendini ifade edeceği doğru şeyi hayata geçirmesi içsel mutluluğu yaşamasına yardımcı olacaktır" dedi.

(BK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title