Haberler

Dink Ailesinin Avukatı: "Yargıtay Örgüt Tanımında Yanılgıya Düşmüştür"

Hrant Dink davasının avukatları, Yargıtay'ın hem örgüt tanımında hem de örgütün kimlerden ibaret olduğu konusunda yanılgıya düştüğünü savundu.

Hrant Dink davasının avukatları, Yargıtay'ın hem örgüt tanımında hem de örgütün kimlerden ibaret olduğu konusunda yanılgıya düştüğünü savundu.

Hrant Dink davası avukatları Fethiye Çetin, Hakan Bakırcıoğlu ve İsmail Cem Halavurt, davada gelinen son nokta ile ilgili Beyoğlu'ndaki Cezayir Restoran'da basın toplantısı düzenledi.

Dava konusunda başlangıçtaki noktadan çok daha geri olduklarını belirten Av. Fethiye Çetin, "Çünkü bu dava iddianamesinde böyle bir örgüt var. Evet, bu örgüt sadece sanıklarla sınırlı ama bu örgüt terör örgütüdür. Bu örgütün bozduğu hukuki yarar, 'kamu düzeni ve kamu barışıdır' demişti. Biz bundan çok daha geri noktada bulunuyoruz" diye konuştu.

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğ namesinde 'bu bir terör örgütüdür ve bu terör örgütünün hedefinde toplumda farklı etnik ve dini gruplar vardır. Bu gruplara yönelik bir eylemleri vardır' demişti" diyen Çetin, şunları söyledi:

"Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararını açıklamak gerekirse şöyle diyor; 'tebliğ nameye katılmıyoruz çünkü terör örgütü değildir.' Bu sanıkların oluşturduğu eylemin örgütün yöneticisi olan Yasin Hayal milliyetçi görüşleri nedeniyle Hrant Dink'i öldürmüştür. Hrant Dink de Türklüğe hakaretten mahkum olduğu için onu cezalandırmak amacıyla eylemi planlamış. Bu örgütü oluşturmuş ve eylemi planlamış. Örgüt 2004 yılında oluşmuş. Yani Hrant Dink'in daha mahkumiyet kararı yok. Sadece Hrant Dink bir takım derin odaklarca hedefe konmuş. Tam da 2004 yılında bu örgütün kurulduğunu söylüyor. Yani bu çelişkiyi de özellikle burada dile getirmeyi istedim."

Yargıtay'ın hem örgüt tanımında hem de örgütün kimlerden ibaret olduğu konusunda yanılgıya düştüğünü söyleyen Çetin, "Yargıtay hem örgüt tanımında, örgütün kimlerden ibaret olduğu konusunda, tabii ki sanıkların kastı konusunda da yanılgıya düşmüş durumda. Bunu tek başına yanılgıyla açıklamak doğrusu çok zor. Çünkü dava açıldığında iddianamede farklı bir yorumla açıldı. Duruşma savcısının yorumu daha farklıydı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yorumu daha farklıydı. Onlar dosyadaki delillere dayanarak bir şeyler söylüyorlardı. Eksikti ama en azından şu anda Yargıtay'ın çizdiği çerçeveden biraz daha olayın oluş biçimini açıklar nitelikteydi" şeklinde konuştu.

Davayla ilgili hiçbir adım attıramadıklarını da kaydeden Çetin, "Önce bize İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ölümü gösterdiler, sonra Yargıtay'ın kararıyla sıtmaya razı ettiler. Fakat bu da basında öyle bir haber olarak sunuldu ki Dink kararını bozdu ve örgüt var dedi. Büyük olasılıkla 14. Ağır Ceza Mahkemesi bu karara uyacaktır. Yine bu sınırlar içerisinde bu dava yürütülmeye çalışılacak. Belki bu birkaç yıl daha sürecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Bakırcıoğlu Fethiye Çetin Hrant Dink Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title