Haberler

Dink Ailesi'nin Avukatı: Bu Kadarını Gerçekten Beklemiyorduk

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, "Bu kadarını gerçekten beklemiyorduk. Ama bu dava bitmedi. Biten bir komedi dosyasıdır." diye konuştu.

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, "Bu kadarını gerçekten beklemiyorduk. Ama bu dava bitmedi. Biten bir komedi dosyasıdır. Meğer Hrant Dink, bütün o planlı eylemlerden değil, Pelitli'deki üç beş kendini bilmez tarafından öldürülmüş. Burada örgüt yokmuş" dedi.

Hrant Dink cinayeti davasının karar duruşmasının ardından Dink ailesinin avukatları çıkışta bir basın açıklaması yaptı. Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin dava çıkışı adeta isyan etti. "Bu kadarını gerçekten beklemiyorduk" diyen Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meğer Hrant Dink, bütün o planlı eylemlerden değil, Pelitli'deki üç beş kendini bilmez tarafından öldürülmüş. Burada örgüt yokmuş."

GELENEK BOZULMADI

Bu kararın yerleşik geleneğin bozulmadığı anlamına geldiğini söyleyen Çetin, "Nedir bu gelenek? Devletin siyasi cinayetler geleneği ve devletin bir kısım vatandaşını ötekileştirerek düşmanlaştırma geleneği, bu gelenek devam ediyor" diye konuştu. Bu kararın bu geleneğin tescillenmesi anlamını taşıdığını belirten Çetin, "Bu devletin halkını bombalayan, suikastçı, katliamcı, kundakcı gibi sıfatlarla yan yana alınmasından çok rahatsız olanlar, devleti bu sıfatlardan arındırmak için hiç bir çaba sarfetmediler. Ellerindeki fırsatı da, ellerinin tersiyle ittiler. Kanlı tarihi yaratan gelenekle arınmak, yüzleşmek için bu dava eşsiz bir fırsattı. Ama onlar bu fırsatı kullanmadılar. Kullanmak istemediler. Bugünün egemenleri, kendilerini ötekileştiren gelenekle ittifak kurmuş görünüyorlar. Ama bilsinler ki bu ittifakları geçicidir.Biz biliyoruz ki bu gelenek, önce geçici müttefiklerini yok ederek yoluna devam etmiştir" diye konuştu.

Bu kararla cinayet tetikçilerinin yargılandığı dosyanın ilk safhasının kapandığını söyleyen Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama bu dava bitmedi. Biten bir komedi dosyasıdır. Bizim için bu dava yeni başlıyor. Bizim için süreç yeni başlıyor. Bebekten katil yaratan karanlığa fener tutuldu. O karanlıktan faydalanan failler, bütün çıplaklığıyla ortaya çıktılar. O nedenle bu dava yeni başlıyor. Gideceğimiz çok yol var."

RAKEL DİNK KONUŞMADI, KALABALIK AGOS GAZETESİ'NE YÜRÜDÜ

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'in açıklama sırasında hayli üzgün olduğu görülürken, gazetecilerin sorularına yanıt vermedi. Dink ailesine destek vermek için adliye önünde toplanan kalabalık, Beşiktaş Adliyesi'nden Agos Gazetesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

- İstanbul / Beşiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Çetin Hrant Dink Rakel Dink Pelitli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title