Haberler

Savcı ve emniyet müdürü olay yerinde! Dini nikahlı eşini silahla rehin aldı, 18 saat sonra ikna edildi

Güncelleme:

Çorum'da Mustafa Y. ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Merve K.'yi av tüfeği ve tabanca ile rehin aldı. Mustafa Y.'yi ikna etmek için olay yerine gelen ekipler şahsı 18 saat sonunda ikna etti.

Çorum'da 4 katlı binanın bodrum katından gelen sesleri duyanlar, durumu polise bildirdi. Ekipler, bir süre önce cezaevinden tahliye olan Mustafa Y.'nin, ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Merve K.'yi, av tüfeğiyle rehin aldığını tespit etti. Bu sırada evden bir el silah sesi duyuldu. Ekipler, sokakta güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, ikna çalışması başlattı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de olay yerine gelerek müzakerelere katıldı.

Savcı ve emniyet müdürü olay yerinde! Dini nikahlı eşini silahla rehin aldı; 17 saattir ikna edilmeye çalışılıyor

SİLAHI TESLİM ETTİ

Müzakereler sırasında yemek verilen şüpheli; tüfeği gece saatlerinde pencereden polislere teslim etti. Savcı da olay yerine gelerek, ikna çalışmalarına katıldı. Öte yandan, gece boyu süren ikna çalışmaları sırasında bölgede görev yapan sağlık ve polis ekiplerinin yanı sıra haber nöbetindeki gazeteciler de sokakta ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Savcı ve emniyet müdürü olay yerinde! Dini nikahlı eşini silahla rehin aldı; 17 saattir ikna edilmeye çalışılıyor

4 KİŞİYİ REHİN ALMIŞTI

Mustafa Y., geçen yıl 22 Ağustos'ta, bir berber dükkanında eşiyle yaşadığı sorunlardan sorumlu tuttuğu iş yeri sahibi ile çalışan ve müşterilerin bulunduğu 4 kişiyi, pompalı tüfekle rehin almış, polisin 5 saat süren çabası sonucu eylemine son vermişti. Eylemini yaklaşık 17 saattir sürdüren şüpheliyi ikna çabaları sürüyor.

18 SAAT SONRA İKNA OLDU

Elindeki tabancayı polise teslim eden şüpheli, Merve K. ile birlikte evden çıkarıldı. Gazetecilere 'Ölecek kadar çok seviyorum' diyen Mustafa Y., polis merkezine, Merve K. ise sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

"SABAHA KADAR SABRETTİK

"İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, "Şahsın ikna süresi biraz uzun sürdü, sabaha kadar sabrettik. Emniyet ve diğer kurumların çabaları ile herhangi bir kimseye zarar gelmeden, olayı sonlandırmak için gayret sarf ettik. Şahsı ikna ederek, adli süreçleri devam eden bazı dosyaları için talepleri söz konusu oldu. Olay sakin bir şekilde sonuçlanması sağlandı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiftlik Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title