Haberler

Dikili Yılsonu Etkinliğiyle Taçlandı

Güncelleme:

Dikili Belediyesi yıl boyunca yaptığı kültürel ve sanatsal çalışmaları düzenlediği etkinlikle taçlandırdı.

Atatürk Meydanında yapılan gösteriyi yaklaşık 2000 kişi izledi. Gösteriyi Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan ile birlikte izleyen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, gösteri boyunca çocuklarla şakalaştı ve birlikte hatıra fotoğrafları çekildi.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen gece Dikili Belediyesinin yıl boyunca yaptığı etkinlikleri ve çalışmaları gösteren slâyt gösterisi ile başladı. Slâyt gösterisinin ardından sahne alan ve öğretmenleri Nesrin Özger gözetiminde gösteri yapan Dikili Belediyesi Bale Topluluğu gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

Daha sonra sahne alan ve engelli vatandaşlarca oluşturulan Dikili Belediyesi Engelliler Dans Topluluğu, öğretmenleri Neslin Özger gözetiminde yaptıkları gösteride 'Salsa, Pasadoble' dansları ile izleyiciden bolca alkış aldılar. Bu gösteri sonrası Dikili Belediye Tiyatrosu 6–9 yaş gurubu öğretmenleri Medine Çam gözetiminde termik santralleri, siyanürle altın çıkaran madenleri ve hidroelektrik santrallerini konu alan bir oyun oynadılar. 10–14 yaş grubu ise Aziz Nesin ve Anton Çehov'un 'Azizler' adlı oyunu ile beğeni kazandılar. Daha sonra Yalçın Yıldız yönetiminde gösteri yapan Dikili Belediyesi Roman Dans Gurubu oyunları ile meydanı şenlendirdi. Dikili Belediyesi Gitar eğitmeni Göksel Tansu'nun dinletisinin ardından, gece Şef Şinasi Özkan yönetimindeki Dikili Belediyesi Geleneksel Türk Halk Müziği mini konseri ile sona erdi.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Son zamanlarda yaşananları biliyorsunuz, gazeteciler fikirlerini yazamıyorlar, öğrenciler gözaltına alınıyor. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Dikili'de bu güzellikleri bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bu gücü sizlerle beraber onlara vermeyeceğiz" dedi. Özgüven; "Bize bu geceyi düzenleyenlere, bu güzellikleri yaşatan eğitmenlere ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Belediyesi eğitmenleri yüzme ve bisiklette Selman Korkmaz'a, gitar Göksel Tansu'ya, dansta Neslin Özger'e, şef Şinasi Özger'e ve Tiyatro'da Medine Çam'a emeklerinden dolayı birer plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

erdoğan doğan Osman Özgüven Göksel Tansu Dikili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title