Haberler

'Dijital Dünyada İnsanın Düzenli Olarak Güncellenmesi Gerekiyor'

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) düzenlenen 'Çağın Manevi Hastalıkları ve Çözüm Yolları Konferansı'nda konuşan Sosyolog-Yazar-Eğitimci Yusuf Özkan Özburun, "Artık dijital dünyada yaşıyoruz. Yenilenme, güncellenme kavramı sürekli hayatımızda. Yeni aldığınız her dijital aleti düzenli olarak güncellemeniz gerekiyor. İnsanın da akıl, fikir, paradigma, dünyaya, hayata ve insana yaklaşımı açısından düzenli olarak güncellenmesi gerekiyor" dedi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 'Çağın Manevi Hastalıkları ve Çözüm Yolları' konulu konferansa Sosyolog-Yazar-Eğitimci Yusuf Özkan Özburun konuşmacı olarak katıldı. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Yusuf Özkan Özburun, artık dijital dünyada yaşandığını belirterek, "Yenilenme, güncellenme kavramı sürekli hayatımızda. Yeni aldığınız her dijital aleti düzenli olarak güncellemeniz gerekiyor. İnsanın da akıl, fikir, paradigma, dünyaya, hayata ve insana yaklaşımı açısından düzenli olarak güncellenmesi gerekiyor. Friedrich Hegel, zamanın ruhundan bahseder. Çağın ruhundan insan anlayamaz ve bunu yapamazsa sorunlar çıkıyor. Senkron sorunu yaşanıyor. Çağın ruhunu anlamak adına kendini her sahada geliştiren bir insan olabilmeliyiz" dedi.

'TÜRKİYE'DE 10 MİLYON KİŞİ PSİKOLOJİK DESTEK ALMALI'

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin insanların akıl ve kalp dünyasına yön verecek kişiler olduğunu ifade eden Özburun, "Hangi alanda ne iş yaparsanız yapın şunu edinmek zorundasınız. İnsan psikolojisini anlamak zorundasınız. İnsan fıtratının algısına sahip olmanız gerek. İnsan psikolojisi, üzerinde farkındalık geliştirilmesi gereken çok önemli bir alan. İnsan psikolojisi tarihin hiçbir döneminde bu kadar kırılgan olmamıştı. Türkiye'de psikolojik destek alması gereken 10 milyon insan olduğu biliniyor" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yusuf Özkan Özburun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title