Haberler

Dha İstanbul - Şile'de 16 Bin 850 Fidan Toprakla Buluştu

Şile'de Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda 16 bin 850 fidan toprakla buluştu.

Şile'de Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda 16 bin 850 fidan toprakla buluştu.

"21-26 Mart Orman Haftası" kapsamında Şile'de fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Şile Orman İşletme Müdürü Murat Çakır, Şile Kaymakamı Salih Yüce, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Muşul, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alican Emeksiz yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

5 BİN 150'Sİ ÇINAR FİDANI

Şile'yi yeşillendirmeye devam edeceklerini belirten Şile Orman İşletme Müdürü Murat Çakır, Şile Yeşilvadi bölgesine 16 bin 850 fidan dikildiğini ve bunların 5 bin 150'sinin çınar fidanı olduğunu söyledi.

"DİKİM TÖRENLERİ FARKLI BİR MUTLULUK YAŞATIYOR"

100 bin çınar fidanını 2016 yılında toprakla buluşturacaklarını söyleyen İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, "21-26 Mart Ormancılık Haftası adı altında bir çok etkinliklerle kutladığımız çok önemli bir hafta ve biz ormancılar dağlarda yüksek kesimler milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz; ama özellikle bu hafta yaptığımız etkinliklerle, öğrenci kardeşlerimizle, üniversite öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla, kamu yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte yaptığımız bu ağaç dikim törenleri bize çok daha farklı bir mutluluk yaşatıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title