Haberler

Dha İstanbul- Islak İmzada Kumpas Davasına Devam Edildi

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHA Ergenekon Davası'na delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde Dursun Çiçek'in ıslak imzası bulunduğu iddia edilerek kumpas kurulduğu gerekçesiyle aralarında adli tıp uzmanlarının bulunduğu davada eski Genelkurmay Başkanı İlker...

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHA

Ergenekon Davası'na delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde Dursun Çiçek'in ıslak imzası bulunduğu iddia edilerek kumpas kurulduğu gerekçesiyle aralarında adli tıp uzmanlarının bulunduğu davada eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un müdahillik talebi kabul edildi. Mahkeme başkanı sanıklardan adli tıp uzmanı Doç.Dr. Eyüp Kandemir'in kullandığı iki telefon hattında "ByLock" çıktığını söyledi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce'nin bulunduğu 5'i tutuklu 18 sanık hazır bulundu. Şikayetçi Dursun Çiçek ile kızı ve avukatı olan İrem Çiçek duruşmaya katıldı. Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer de duruşmada hazır bulundu.

İLER BAŞBUĞ'UN MÜDAHİLLİK TALEBİ KABUL EDİLDİ

Duruşmada, önceki celse müdahillik talebi reddedilen İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer mahkemeye yeniden dilekçe sunarak müdahillik talebini yineledi. Sezer,"Ergenekon soruşturması kapsamında İlker Başbuğ hakkında hazırlanan 39 sayfalık iddianamenin yarısında bu ıslak imza konusunu anlatıldı. Bu nedenle müvekilim bu davada suçtan zarar gören konumundadır" dedi. Söz alan sanık avukatları bu talebin reddedilmesini istedi. Daha sonra talebe ilişkin ara kararını veren mahkeme heyeti, önceki celse verdiği red kararından vazgeçtiğini açıklayarak Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un suçtan zarar görümesi ihtimaline karşın davaya müdahillik talebinin kabul edilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca davaya müdahil olma talebinde bulunan Şenol Turan ve Ersin Ortaç'ın ise suçtan zarar görme ihtimelinin bulunmadığı gerekçesiyle katılma taleplerini reddettiğini açıkladı.

ADLİ TIP UZMANI SANIĞIN İKİ TELEFON HATTINDAN BYLOCK ÇIKTI

Daha sonra tutuklu sanık Eyüp Kandemir'in sorgusuna geçildi. Mahkeme başkanı Kandemir'in kullandığı iki hatta "ByLock" çıktığını ve bu hatların kime ait olduğunu sordu. Hatların eşinin üzerine olduğunu ancak kendisinin kullandığını söyleyen sanık, "ByLock' kullanmadım. 'Bylock'u çıkartana sormak lazım" diye cevap verdi. Bunun üzerine hakim Hulusi Pur sanığa kızarak, "Ukalalık yapma. Ben sana soruyorum, çıkartana sormuyorum. Eşin hakkında da suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Daha sonra avukat İrem Çiçek, sanığa gizli tanıkların kendisi hakkındaki FETÖ'nün imamı olduğu yönündeki ifadeyi sordu. Cemaatle bağının olmadığını savunan sanık Kandemir, kendisine kurumda olsun, aile hayatında olsun hep saygı duyulduğunu, bunun iş takibi yapan kişilere karşı durmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ İLE MAHKEME BAŞKANI ARASINDA "AYAKTA DURAMAZSIN TARTIŞMASI"

Kandemir'in çapraz sorgusu devam ederken duruşma salonuna, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davayı izlemeye gelen CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Özgür Özer ve Aykut Aydoğdu girdi.

Mahkeme heyeti başkanı Hulusi Pur'un, "Hoşgeldiniz sayın vekilim" dediği Mahmut Tanal, "Kendinizi özlettiniz sayın başkan" ifadesini kullandı. "Siz de kendinizi özlettiniz" diyen Pur, daha sonra mahkeme salonunda yer olmadığına dikkat çekerek, "Yeter bu kadar. Yer yoksa kimseyi alamıyorum" beyanında bulundu. Tanal'ın, "Burası otobüs veya tren değil" diye konuştuğu Pur, "CMK 203. madde açık. Ayakta kimseyi istemiyorum." şeklinde konuştu. Tanal da, "Yasada, 'ayakta beklenmez' ifadesi yer almıyor" diye cevap verdi. Bu tartışmalar üzerine duruşmadaki yerinden kalkan Dursun Çiçek, ayakta bekleyen CHP Milletvekillerini yanına giderek onlarla birlikte dışarı çıktı.

"İMZALARDA BENZERLİKLER VARDI"

Tutuksuz sanıklardan İsmail Çakır da Adli Tıp Kurumu'nda Fizik İhtisas Dairesi'nde adli tıp uzmanı olarak görev yaptığını söyledi. Kendisinin de sadece ıslak imza belgesinin incelemeye alındığı genel kuruldaki incelemede yer aldığını belirten Çakır, "Dursun Çiçek'e ait olduğu ileri sürülen ıslak imzadaki karakteristik özelliklerin, Çiçek'e ait olduğu belirtilen bir bankadan gelen belgedeki ıslak imza ile çok benzerlikleri vardı" dedi.

Duruşma diğer sanıkların çapraz sorgularıyla devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Çiçek Mahmut Tanal İrem Çiçek İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title