Haberler

"Devrim Arabaları ve Sanayileşmemiz" Konferansı Yapıldı

Güncelleme:

Etkinliğe; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ Senato Üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konferans, Ege Üniversitesi Televizyonu tarafından canlı yayınlandı.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu'nda "Devrim Otomobili ve Sanayileşmemiz" konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansı YÖK (E) Üyesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek verdi.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi tarafından yapılan projeler hakkında kısa bilgiler verdi. Uluslararası patente sahip olacak en iyi 20 proje kapsamına giren Eczacılık Fakültesi Projesine ve 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri'nin önemine değinen Prof. Dr. Yılmaz, "Toplumun farkındalığının, bilimin rehberliğinin, doğru bilginin ve alıcısının önemsenmesinin değeri olmalı. Bilim ve teknoloji bizi rekabete zorlamaktadır. Dolayısıyla uluslararası bir rekabetin içerisindeyiz. Sanayi artık dördüncü gelişim döneminde. Özellikle bizim üniversitemiz 4. kuşak üniversite olması nedeniyle, son dönem sanayiye ayak uydurmak durumundadır. Altyapının da buna göre oluşturulması gerekiyor. Türk toplumunun farkındalığa ihtiyacı var" diyerek bilim, teknoloji ve sanayileşme alanındaki gelişimin gerekliliğine vurgu yaptı.

İletişimin ve eğitimin önemini vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Muhittin Şimşek, "Vizyonsuz misyon, illüzyondur" dedi. Rekabet, bilgi, teknoloji ilişkisi ve evrim süreci hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şimşek; "Bizim rekabet anlayışımız tek yönlü bir rekabet anlayışından sıyrılmalıdır. Farkındalık alanında bir rekabet olmalıdır. Toplumda tutunmak için nasıl bir adım daha önde oluruz diye düşünmeliyiz" diye konuştu.

Türk teknoloji ve sanayi tarihinde yaşanan önemli geçiş aşamalarının varlığından bahseden Prof. Dr. Şimşek; Türk yapımı Devrim otomobillerinin hikayesini fotoğraf ve videolar aracılığıyla paylaştı.

Konferans, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın, Ege Meslek Yüksekokulu Marangozluk Bölümü öğrencilerinin yaptığı "Ahşap İşlemeli Tablo" nun Prof. Dr. Muhittin Şimşek'e takdim etmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title