Haberler

Depremzedeler Için Yardım Bürosu Kurdular

Ayvacık Belediyesi, ilçede meydana gelen depremler sonrasında deprem yardım bürosu kurdu.

Ayvacık Belediyesi, ilçede meydana gelen depremler sonrasında deprem yardım bürosu kurdu.

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan depremin ardından çeşitli yardım kuruluşları ve yardımsever vatandaşlar tarafından bölge halkının kullanması için çok sayıda malzemenin gönderildiğini söyledi.

Bu malzemelerin doğru şekilde planlanıp dağıtılması için "yardım bürosu" oluşturduklarını anlatan Şahin, şu bilgileri aktardı:

"Deprem faciası yaşandığı günden beri Türkiye'nin her bölgesinden ilçemize yardım yağdı. Özellikle kıyafet, ayakkabı, battaniye ve ısıtıcılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Fakat, deprem ilçemizin bir çok noktasını etkiledi. Hasar ise ilçemizin 20 köyünde meydana geldi.

Biz bu yardımları yaparken, vatandaşlar yanımıza gelip bu yardımları alıyor ama bazen aldığı kıyafetler, ayakkabılar üzerine uymuyor. O zaman da bunları kullanamıyor. Biz de bu düşünceyle bir deprem yardım bürosu kurma kararı aldık. Büyük bir depo kiraladık."

Gelen yardımların kayıt altına alınıp sınıflandırıldığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Biz gelen yardımları sınıflandırıyoruz. Modern bir mağaza gibi bunları istifledik. İhtiyaç sahibi büroya gelip, üzerine denediği kıyafetleri alıp gidiyor. Buraya çocuklar da geliyor. Biz bunları kayıt altına da alıyoruz. Burada en çok ne ihtiyacı oluyor onu da belirlemeye çalışıyoruz. İstatistik tutuyoruz. Gelinlik ve nişan kıyafetleri de yardım olarak bize verildi. Özellikle bu yaz evlenecek ya da düğün yapacak, depremzedelere bu kıyafetleri de vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlar da bu sistemden memnun oluyor."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ünal Şahin Türkiye Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title