Haberler

Depremde Hayatını Kaybeden Gazeteci Emir, Unutulmadı

9 Kasım 2011 tarihinde Van’da meydana gelen depremde kaldığı Bayram Oteli’nde hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, meslektaşları ve babası tarafından Tunceli’deki mezarı başında anıldı.

9 Kasım 2011 tarihinde Van'da meydana gelen depremde kaldığı Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, meslektaşları ve babası tarafından Tunceli'deki mezarı başında anıldı.

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde meslektaşı Sebahattin Yılmaz ile birlikte hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, meslektaşları ve Babası Mehmet Ali Emir tarafından Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyündeki mezarı başında anıldı. Meslektaşları ve babası tarafından Cem Emir için mum yakılarak mezarına karanfiller bırakıldı.

Oğlunun ölümünün ardından meydana gelen kazalarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini belirten Mehmet Ali Emir, "İş kazalarındaki ihmallerin azalmasını bekliyoruz. 5-6 yıldır yüreğimiz yanıyor. Halen umut ederek söylüyoruz. Türkiye'de iş kazaları yaşanmasın, ihmaller olmasın. Bu ihmallerden dolayı gencecik çocuklar, vatandaşlarımız ölmesin. Bütün temennimiz bunun için. Verdiğimiz mücadele de bu" dedi.

Cem Emir şahsında Sebahattin Yılmaz ve depremde hayatını kaybedenleri andıklarını belirten Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Topaç, "Cem'i depremde kaybetmiştik. Son günlerde Türkiye gündeminde yine deprem tartışmaları var. Marmara depreminden söz ediliyor. Cem'i kaybettiğimiz zaman umarız bu son olur demiştik. Olayın üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen hala depremi ve tedbirleri konuşuyorsak sanki ölenler öldükleriyle kalmış gibi. Depremle yaşamayı öğrenmekten bahsediyoruz ama bugün hala bunların tartışmasını yapıyoruz. Marmara depremi olduğunda şu kadar bina yıkılacak şu kadar can kaybı yaşanacak tartışmaları yaşıyoruz. Depremin kendini bize hatırlattığı dönemde bunlardan bahsediyoruz. Temennimiz artık bu tarz ihmallerden Türkiye'de tek insanın dahi burnunun kanamaması, ailelerin acı çekmemesi" ifadelerini kullandı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Emir Cem Emir Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title