Haberler

Demirtaş: Türkmenler MİT'in Gönderdiği Silahları PYD'ye Satıyor

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin MİT aracılığıyla Suriye'deki farklı Kürt gruplara ve Türkmenlere gönderdiği silahların bu gruplar tarafından PYD'ye satıldığını söyledi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin MİT aracılığıyla Suriye'de farklı Kürt gruplara ve Türkmenler'e silah gönderdiğini belirterek, "Bu silahlar yine bu gruplar tarafından PYD'ye satılıyor." dedi.

"PYD'YE KARŞI GÜÇ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Cumhuriyet gazetesine konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye, Rojava'da Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) aracılığıyla Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) karşı bir güç oluşturmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

"ONU YAPMAK YERİNE PYD İLE GÖRÜŞ"

Demirtaş, "PYD'ye karşı hükümetin desteğiyle bir güç oluşturulma arayışı çok boş bir iş. Onu yapmak yerine PYD'yle görüş. Halkta karşılığı olan, güçlü olan, etkili olan örgüt yine PYD" diye konuştu.

"TÜRKMENLER, MİT'İN VERDİĞİ SİLAHLARI PYD'YE SATIYOR"

"MİT, Suriye'de PYD karşıtı örgütlenmelere girmek istiyor" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ama tutturabilecekleri bir iş değil. Yıllardır uğraşıyorlar, ama olmuyor. Para döküyorlar, silah veriyorlar. Oradaki farklı Kürt gruplarına ve Türkmenlere silah gidiyor. Onlar silahları götürüp PYD'ye satıyorlar."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Demokratik Birlik Partisi Selahattin Demirtaş Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (121)

ahum:

helal sana adam gibi adam

72
159
yanıtYanıtla
wangölü:

doğrudur selo başkan yalan konuşmaz

60
161
yanıtYanıtla
UĞUR:

Demirtaş iyice şaşırmış nedesem bilemedim.

182
38
yanıtYanıtla
selozorda:

sizofren olmus hapis korkusundan kabuslar görmeye baslamis

yanıt14
yanıt3
.....:

CHP HDP =PKK . . . . . TOPUNUZUN ALLAH BELASINI VERSIN

156
22
yanıtYanıtla
AKPyi unutma:

AKP CHP HDP ==== PKK !!! PPKyi yücelten AKPdir !! ''Sayin öcalan'' diyen AKPdir, PKKyi kirmizi halilarla dagdan sehire indirip hatta meclise girdiren AKPdir!!

yanıt5
yanıt0
Soysopsiko:

Türkmenler ve Araplar kendi kimlikleriyle ; Rojava da mutlu , barış , özgür bir hayat yaşarken öte yandan Türklerin , '' Kürd düşmanlığı hastalığı '' teknolojik çağdan kıyamete kadar süreceği gözüküyorr

43
134
yanıtYanıtla
PAN RIVER:

SEN ELEKTİRİK FATURANI YATIR BÖLÜCÜ OLMA PKKlı OLMA HAİN OLMA BENDE SENLE BARIŞ İÇİNDE YAŞARIM

yanıt127
yanıt20
Soysopsiko:

Bunun Elektrikle , Pkk ile alakası yok '' Zulmün , inkarın , zorbalığın , baskının '' olduğu heryerde hastalıklar olur. . Türkmenler ile Araplar bunları yaşamıyor Rojava hükümeti tarafından ve bu Ortadoğu da mutlaka Rojava modelini kullanacağı gözüküyorr

yanıt4
yanıt17
SALAM SÖĞÜT:

PİNOKYO SELONUN YALANDAN HERGÜN BURNU UZAMAYA BAŞLAMIŞ

129
41
yanıtYanıtla
Tüm 121 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title