Haberler

Darıca'da 35 Gün Sürecek Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Başladı

Kocaeli'de belediye tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 35 gün sürecek Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, Trabzonlular Derneği'nin gecesi ile başladı.

Kocaeli'de belediye tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 35 gün sürecek Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, Trabzonlular Derneği'nin gecesi ile başladı.

Dün akşam başlayan etkinlikte, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması'na katılan dernekler, mehter takımı eşliğinde Darıca Kent Meydanı'ndan etkinliklerin yapıldığı Darıca sahilindeki amfi tiyatroya kadar yürüdü. Yürüyüşe Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ilçe protokolü ve vatandaşlan katıldı.

Şehirler ve Kültürler Kaynaşması için ilk günden binlerce kişi sahile akın etti. Türkiye'nin en uzun süren etkinliklerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması'nda açılış konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak şunları söyledi:

"Ülkemizin kültürel mozaiğini bir araya topladığımız Şehirler ve Kültürler Kaynaşması projemizle, ülkemizin birlik ve beraberliği için farklı kültürlerin kaynaşmasına zemin zemin oluşturup dostlukları pekiştiriyoruz. Bu ülke topraklarında, bu ülkenin bayrağı altında birlik ve beraberlik içinde yaşayarak, bu birlikteliğin onurunu hissettirmek ve kültürel zenginliği öğrenerek sevmeyi, paylaşarak büyümeyi, bizi biz yapan geleneklerimizi ve eserlerimizin insanımızla buluşmasını sağlıyoruz. Doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizin ve bütün renklerini kardeşlik ve paylaşım kültürümüzün bir paydası olarak bugün Darıca sahilimizde kardeşlik var, diyoruz. Dostluk var, diyoruz. Muhabbet var, diyoruz. Sevgi var, diyoruz. Bütün bu güzellikler çok şükür bugün Darıca sahilinde. Bizler de bu güzelliğe gösterilen ilgi ve sevgiye layık olmaya çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar binlerce vatandaş, Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen ilk etkinlikte yerel sanatçıların söylediği türküler ve halk oyunları gösterileri ile eğlendi. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması 35 gün boyunca her akşam bir başka hemşehri derneğinin organizasyonuyla devam edecek.

MI,BK - Kocaeli / Gebze

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Okur Ak Parti Darıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title