Haberler

Danimarka'da Din Müşavirliği Görevini Adnan Bülent Baloğlu Devraldı

Güncelleme:

Danimarka'da Doç. Ahmet Onay'dan boşalan Din Müşavirliği görevini, Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu devraldı.

Danimarka'da Din Müşavirliği görevini Adnan Bülent Baloğlu devraldı

DANİMARKA'DA Doç. Ahmet Onay'dan boşalan Din Müşavirliği görevini, Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu devraldı. Daha önce, Norveç ve Finlandiya'dan da sorumlu olarak İsveç'in başkenti Stokcholm'de görev yapan Baloğlu, ayağının tozu ile Türk basın mensuplarını davet ederek tanışma sohbetinde bulundu.

Danimarka'da Türklerin yaşamları, ihtiyaçları konularının ele alındığı görüşmede, Kopenhag Kocatepe Camiinin yetersizliğini ve ihtiyaçlarını bildiğine dikkat çeken Baloğlu, daha büyük, ihtiyaçları daha iyi karşılayan bir cami için Kocatepe'ye yardımcı olacağını söyledi. Baloğlu, Danimarka'nın ilk Türk camii olan Kocatepe'nin İsveç Fitya camii gibi minareli ve ezan okunabilen bir cami olmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi. Görüşmeden sonra DHA mikrofonu aracılığı ile vatandaşlarımıza Ramazan mesajı gönderen Prof. Adnan Bülent Baloğlu, İslam dünyasını yaralayan savaşların ve terörün bitmesi dileklerinde bulunarak Öncelikle şu anda tedviren görevlendirildiğim Danimarka'da vatandaşlarımızla buluşmaktan son derece mesut ve bahtiyarım. İnşallah kalıcı ve hayırlı hizmetlere vesile oluruz. El ele birlikte daha güzel inşası için beraber çalışırız diyorum. Ramazan ayı bizim için daha farklı. Bu ay vesilesiyle buradaki bütün kardeşlerimin, Türkiye'den gelen vatandaşlarımın hatta bütün Müslümanların ramazan ayını tebrik ediyorum. Cenabı hakkın bizleri böyle nice ramazanlara eriştirmesini niyaz ediyorum. Ama bunu söylerken de bu mübarek ve kutlu ayın, özellikle bizi İslam dünyası olarak yaralayan, içimizi kanatan, terör olaylarını bitirmesini, Müslümanların kardeşçe kucaklaşmasını sağlayan bir vesile ve araç olmasını diliyorum. Tüm insanlığa barışın, huzurun, sevginin, Kardeşliğin hakim olduğu, buna giden bir kanal ve köprü olmasını diliyorum. Bu vesile ile sizlere de teşekkür ediyorum dedi.

Kopenhag Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu hakkında

16.04.1962 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Lise öğrenimini Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesinde bitirdi. 1985 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra İngiltere'ye gitti ve 1985-1991 yılları arasında Manchester Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. 1998 yılında doçent, 2003 yılında profesör oldu. 2012-13 öğretim yılında 2008-2013 yılları arasında Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri olarak görev yaptı. İsveç-Uppsala Üniversitesinde misafir profesör olarak derslere girdi. 2013 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri olarak görev yaparken Kopenhag Din Hizmetleri Müşavirliğine tedviren görevlendirildi. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Onay Danimarka Kopenhag İsveç Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title