Haberler

Çubuk'ta bisiklet kullanımı arttı: İlçenin ilk bisiklet galerisi açılmaya başladı

Güncelleme:

Çubuk'ta bisiklet kullanımı arttı: İlçenin ilk bisiklet galerisi açılmaya başladıANKARA Ankara'nın Çubuk ilçesinde pandamiyle birlikte hızla artan bisiklet kullanımı son günlerde akaryakıt giderlerinin artmasıyla ulaşımlarını kolaylaştırmak isteyenler bisikletlere yoğun ilgi gösterdi.

Çubuk'ta bisiklet kullanımı arttı: İlçenin ilk bisiklet galerisi açılmaya başladı

ANKARA Ankara'nın Çubuk ilçesinde pandamiyle birlikte hızla artan bisiklet kullanımı son günlerde akaryakıt giderlerinin artmasıyla ulaşımlarını kolaylaştırmak isteyenler bisikletlere yoğun ilgi gösterdi.

Son yıllarda Türkiye ve dünya genelinde bisiklet sadece spor için değil, şehir içi ulaşımda da önemli bir rol üstlenmeye başladı. Çubuk'ta en izole ulaşım araçlarından biri olarak görülen bisiklete pandemiyle birlikte ilgi arttı. Özelliklede son zamanlarda akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla birlikte alternatif ulaşım olarak görülen bisikletlere talep yüzde yüz arttı. Baba mesleği bisiklet tamirciliğini ilçede 20 yıldır sürdüren Emre Çoban (38), pandemiyle birlikte hem bisiklet tamirine hem de bisiklet talebine olan ilginin çok fazla arttığını söyledi. Daha önceleri ilkbahar ve yaz aylarında çocuk ve gençlerin bisiklet kullandığını anlatan Çoban, "Şimdi 7'iden 77'iye her yaştan bisiklete olan talep arttı. Ayrıca her mevsim bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımı arttı" dedi. Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının kendileri için yeni fırsatlar oluşturduğunu dile getiren Çoban, yaptığı açıklamada, gelen taleplere cevap verebilmek için ilçenin ilk bisiklet galerisini açtıklarını kaydetti.

Taleplerin daha çok kısa mesafede bisiklet uzun mesafede de elektrikli bisiklet veya motosiklet olduğunu anlatan Çoban, bu konuda belediyenin yaptığı bisiklet yollarının da teşvik ettiğini ifade etti. Çoban, şunları söyledi: "Baba mesleğimizi ağabeyim ile birlikte sürdürürüz. Babam emekli olunca işi biz devraldık. Bu yıla kadar sadece tamir işleri yapıyorduk. Talepler çok gelmeye başlayınca Çubuk'ta bir ilki gerçekleştirerek bisiklet galerisini açtık. Müşterilerimiz artık Ankara merkeze gitmeden istedikleri cins ve özellikte bisikletlerini buradan alabilecekler. İşimizi bir üst seviyeye taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Son zamanda ulaşım ve spor için bisiklet kullanmayı tercih edenlerin sayısı yüzde yüz arttı."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title