Haberler

Çubuk'ta bisiklet kullanımı arttı: İlçenin ilk bisiklet galerisi açılmaya başladı

Güncelleme:

Çubuk'ta bisiklet kullanımı arttı: İlçenin ilk bisiklet galerisi açılmaya başladıANKARA Ankara'nın Çubuk ilçesinde pandamiyle birlikte hızla artan bisiklet kullanımı son günlerde akaryakıt giderlerinin artmasıyla ulaşımlarını kolaylaştırmak isteyenler bisikletlere yoğun ilgi gösterdi.

Çubuk'ta bisiklet kullanımı arttı: İlçenin ilk bisiklet galerisi açılmaya başladı

ANKARA Ankara'nın Çubuk ilçesinde pandamiyle birlikte hızla artan bisiklet kullanımı son günlerde akaryakıt giderlerinin artmasıyla ulaşımlarını kolaylaştırmak isteyenler bisikletlere yoğun ilgi gösterdi.

Son yıllarda Türkiye ve dünya genelinde bisiklet sadece spor için değil, şehir içi ulaşımda da önemli bir rol üstlenmeye başladı. Çubuk'ta en izole ulaşım araçlarından biri olarak görülen bisiklete pandemiyle birlikte ilgi arttı. Özelliklede son zamanlarda akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla birlikte alternatif ulaşım olarak görülen bisikletlere talep yüzde yüz arttı. Baba mesleği bisiklet tamirciliğini ilçede 20 yıldır sürdüren Emre Çoban (38), pandemiyle birlikte hem bisiklet tamirine hem de bisiklet talebine olan ilginin çok fazla arttığını söyledi. Daha önceleri ilkbahar ve yaz aylarında çocuk ve gençlerin bisiklet kullandığını anlatan Çoban, "Şimdi 7'iden 77'iye her yaştan bisiklete olan talep arttı. Ayrıca her mevsim bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımı arttı" dedi. Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının kendileri için yeni fırsatlar oluşturduğunu dile getiren Çoban, yaptığı açıklamada, gelen taleplere cevap verebilmek için ilçenin ilk bisiklet galerisini açtıklarını kaydetti.

Taleplerin daha çok kısa mesafede bisiklet uzun mesafede de elektrikli bisiklet veya motosiklet olduğunu anlatan Çoban, bu konuda belediyenin yaptığı bisiklet yollarının da teşvik ettiğini ifade etti. Çoban, şunları söyledi: "Baba mesleğimizi ağabeyim ile birlikte sürdürürüz. Babam emekli olunca işi biz devraldık. Bu yıla kadar sadece tamir işleri yapıyorduk. Talepler çok gelmeye başlayınca Çubuk'ta bir ilki gerçekleştirerek bisiklet galerisini açtık. Müşterilerimiz artık Ankara merkeze gitmeden istedikleri cins ve özellikte bisikletlerini buradan alabilecekler. İşimizi bir üst seviyeye taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Son zamanda ulaşım ve spor için bisiklet kullanmayı tercih edenlerin sayısı yüzde yüz arttı."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title