Haberler

Çocukların En Sevdiği Okul

Ankara Üniversitesi'nin 'Çocuk Üniversitesi Programı' Kapsamında Eğitim Verdiği Çocuklar, Anılarını Paylaşıyor. 'Doğduğumdan Beri En Güzel Geldiğim Yerdi' Adını Taşıyan Albüm, Çocukların Toprak Okulu'nda Yaşadıkları Deneyimleri Anlattıkları Anı Defterlerinden Oluşuyor.

Ankara Üniversitesi’nin ’Çocuk Üniversitesi Programı’ kapsamında eğitim verdiği çocuklar, anılarını paylaşıyor. ’Doğduğumdan Beri En Güzel Geldiğim Yerdi’ adını taşıyan albüm, çocukların Toprak Okulu’nda yaşadıkları deneyimleri anlattıkları anı defterlerinden oluşuyor.

Çocuk Üniversitesi Programı’na katılan çocukların anı defterlerinden oluşan kitabın adı, anılardan birinde geçen bir cümleden alındı. Bilimle buluşan çeşitli okullardan 6-14 yaş arası çocukların kendi el yazılarıyla kağıda döktükleri deneyimlerini anlatan bu cümleler hem güldürüyor, hem düşündürüyor.

İlk aşama Toprak Okulu oldu

Proje kapsamında Ekim 2007’de Ziraat Fakültesi Toprak Okulu’ndaki toprak programıyla ilkokul öğrencileri bilgilendirildi. Toprak Okulu’na katılan 350’den fazla öğrenciye eğitimin sonunda sertifika verildi. Daha sonra 2008-2009 yarı yıl tatilinde de 8-12 yaş arası öğrenciler için ’Yaşam Bilimleri ve Teknoloji Kış Okulları’ açıldı. Bu okullardaki eğitimin önemli bir bölümünde drama yönteminden yararlanılarak çocukların bilimle tanışması sağlandı.

Adım adım hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi projesi için Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ şunları söyledi:

Amacımız bilime ve sanata yönlendirme

"Çocuk Üniversitesi’ni, çocukların etkileşim içine, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek; bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma, sorun çözme gibi becerileri kazandıkları ve geliştirdikleri öğrenme mekanlarının ortak çatısı olarak tasarladık. Amacımız, çocukların ve gençlerin ilgilerini bilime, bilimsel düşünceye ve sanata yönlendirmek. Onlara, doğanın yasalılığını ve olgular arasındaki nedensellik ilişkilerini yaşamın içinden aktarabilmek. Yaratıcılığı, yenilikçiliği ve araştırmayı teşvik etmek. Gelecek kuşakları bilim kültürüyle erken yaşta tanıştırmak, bilim kültürünü yaygınlaştırmak ve kökleştirmek."

Çocuk dünyasını, çocukların düşünce biçimlerini gösteren saf, içten, yaratıcı, komik ve şaşırtıcı yazıların yer aldığı kitaptaki resimler de çocuklara ait. Kalpten çiçeğe, salyangozdan martılara kadar çeşit çeşit nesneler çizen çocuklar, çizimdeki becerilerini de sergilemiş.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title