Haberler

Çocuk Gelin Kader'in Askerdeki Kocası Konuştu

Güncelleme:

12'sinde evlenen, 13'ünde doğuran, 14'ünde ise yaşamını kaybeden Kader'in askerdeki eşi Mehmet Atak, haberi internete girince öğrendiğini söyledi.

Türkiye'de çocuk gelin gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkaran Siirtli Kader'in ölümüyle ilgili davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil oldu. Kader'in ölümünü askerlik yaptığı Edirne'de çarşı izninde internetten gazete okurken öğrenen eşi Mehmet Atak, Vatan gazetesinden Öznur Karslı'nın sorularını yanıtladı.

ÖLÜM HABERİNİ İNTERNETTEN ÖĞRENDİ

Olay sonrasında gözler talihsiz Kader'in, Edirne Keşan'da askerlik yapan eşi Mehmet Atak'a çevrildi. Atak, eşi Kader'in ölümünü hafta sonu çarşı iznine çıktığında internete girip gazetelere bakarken öğrendiğini söyledi.

"İYİLEŞİNCE BEN ASKERE GİTTİM"

İki aylık asker Mehmet Atak, Edirne- Siirt yolculuğu sırasında eşinin ölümüyle ilgili şunları söyledi: "Kader'le birbirimizi çok severek evlendik. Yaşı küçük olduğu için bir süre imam nikahıyla yaşadık. İki aydır Edirne'de askerlik yapıyorum. Kader ikinci çocuğumuza hamile kaldı, bebeğe 6 aylık hamileyken erken doğum riski nedeniyle Elazığ'da hastanede tedavi gördü, taburcu olunca 1 ay evde yattı. İyileşince ben askere gittim. 2 aylık süreçte Kader erken doğum yapmış ve bebeğimizi kaybetmiş.

"AĞABEYİM 'HAYATTA' DEDİ"

Askerde olduğum için ailem haber vermedi durumu. Hafta sonu çarşı iznine çıktım, internetten gazetedeki, Kader'le ilgili haberi gördüm. İnanamadım, başka gazetelere baktım, internetteki diğer haberleri görünce Kader'in eşim Kader olduğunu anladım. Ağabeyimi aradım, bana "Öyle bir şey yok. Kader hayatta" dedi. Cevaptan tatmin olmadım, ısrar edince gerçeği söylemek zorunda kaldılar. Kader, bebeğimizi kaybettikten sonra aklını yitirmiş, bunalıma girmiş. Ama bunu hiç belli etmedi. Her gece telefonla konuşuyorduk, şakalaşıyorduk. En son konuşmamızda "Kendine iyi bak" dedi bana. İntihar edecek ruh hali yoktu. Evde kimsenin olmadığı bir akşam öldürmüş kendini. Kader'in ölümünden şüphelendiğimiz kimse yok. Sevenler hep ayrılırmış, yanında olsaydım böyle olmayacaktı."

NÜFUSTA 2000 DOĞUMLU GÖRÜNÜYOR

Nüfus cüzdanındaki doğum tarihi 21 Temmuz 2000 olan Kader Erten'in eşinin ailesi ise verdikleri ifadede, gelinlerinin nüfusa geç kaydettirildiğini savunarak, "Geçen yıl onun gerçek yaşını belirlemek için test yaptılar. Halen mahkemesi sürüyor" dedi.

BAKANLIK EL KOYDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kader Erten ölümüyle ilgili devreye girdi. Bakan İslam'ın talimatı üzerine Aile Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, dün sabah saatlerinde köye gitti. Polat, gerek görülmesi halinde Kader Erten'in 1.5 yaşındaki oğlu devlet korumasına alınacak. Yapılan incelemede Erten'in 1.5 yaşındaki oğlunun da henüz nüfusa geçirilmediği belirlendi. Siirt Valisi Ahmet Aydın kemik yaşının 16 olarak tespit edildiğini söyledi. Vali Aydın, "Ölümü intihar gibi görünüyor. Ancak her türlü ihtimale karşı savcılık soruşturma başlattı" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Atak Türkiye Siirt Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (12)

cizrelisemsideger@gmail.com:

Yemin ederim zor tutyorum ağlamamak için. Bune garip iş. ne saçmalık. ebeveynleri cezalandırılmalı. ibretlik bir ceza ile.

42
1
yanıtYanıtla
Sinemnetice@hotmail.com:

O Yasta kizin Askindan Sevmesinden Ne olacakmis ?? Birakin Allahini severseniz ya cok Severek evlenmislerde falanda filanda o Yasta bir kiz daha Aski Sevgiyi Ciddi anlamda Nerden bilecek de Sanki Elleri mahkum oluyor iste kücük yasta ömür boyur birine mahkum olarak Yasiyorlar kendilerini kimliklerini gercek anlamda gercek Duygularini kesfetmeden cok Yazik cok hep bu doguda böyle oluyor Sübyancilik Allah islah etsin Sizin gibi kara cahil Sapik Yobazlari!!

28
9
yanıtYanıtla
kodo1234@hotmail.com:

ulan eşi diye yazmışsınız bide yazık...

19
1
yanıtYanıtla
samilsamildevrim@gmail.com:

Doğuda maalesef nüfusa oldukça geç kaydediyorlar, okul çağına gelen çocuklara bakıyorsunuz yaşı 1 , adam askere geliyor 18 de diye gerçek yaşı 30, bu kadınlarda daha vahim evleninceye kadar nüfüs cüzdanı bile çıkarmıyorlar, çoğunun kimliği bile yok, bu nedenle ülkenin nüfus kaydıda sağlıklı değil, bence ülkemiz 70 mılyon falan değil kürtlerin gerçek nüfusunuda dahil ederseniz bunun bayağı üstünde çıkar , birçok alanda bu böyle , kayıtlı elektrik aboneliği, su , doğalgaz vb aile kaydını ölçebilecek istatistik kaydınıda göremezsiniz, bence bu Osmanlıdan beri aynı , Osmanlı asker lazım olduğunda doğu vilayetlerini hatırlamış. günümüzde ise rant sözkonusu olduğunda hatırlanmışlar, halkı cahil yapan yönetimlerdir. boşuna oradaki halkı suçlamayın beyler , suçlu hepimizis.

16
3
yanıtYanıtla
refzorbey@hotmail.com:

o eskidenmis kardes artik sistem gayet hizli cok zor en fazla bir kac ay gec kalabilirler. Bu bir yasam kulturu cocuklari 12 yasinda evlendirmek cocukken cocuk dogurtmak, geri kalmisligin sembolu

yanıt0
yanıt0
VANGÖLÜ KIZI NAZDARasya.alaska@hotmail.com:

bence medya çok abartıyor. o kız hem 17 yaşından büyüken evlenmiş hemde kızın intiharı genç yaştan evlenmesi ile alakası yoktur çünkü kızın iki çocuğu var eğer evlenmesi ile iilgili intiharı olsaydı çocuklardan önce intihar ederdi yinede insanın canı sıkan bir olaydır keşke olmasaydı. ama bazı gözü dönmüş batılı satanist yorumcular var bu olayı politikaya bağlayıp kürtlere hakaret ediyorlar ben o satanistlere lanet okuyorum o olaya sevinen Allah olayı onların evine koysun inşallah

13
5
yanıtYanıtla
i.zeynepkhaled-re@hotmail.de:

Yorum canavari ... git haberi iyi oku oyle yorum yap !

yanıt0
yanıt0
selma şahinsemrasahinmk@hotmail.com:

içanadulunun kokmuş köçeklerı cahıl topluluğu birde doğuluların üzerınden kendilerını türk ilan etmiyorlarmı sinir oluyorum eyer türklül sizsenız türklüğünüz yerın dibine gırsın

10
6
yanıtYanıtla
adem yavuzademeli25@hotmail.com:

la insan müsvetteleri ilk okul kız 12 yaşında ve batıda ve bukız hala okulda hamile diyer cocuklar aş eriyormusun diye soruyorlar vicdansızlar parkta bahcede durakta oto büste imam hatip te normal hatipte alt alta üst üste la sizler o yaşta evleni hor görüp zinayamı teşvik ediyorsunuz helal olanı haramımamı degişiyorsunuz marmariste 8 veya 10 ilk okul bebesi aşkım der kızkıza dudaktan öpüşüyorsa bu igrencliginizi kim nasıl örtecek gölcük depreminde kız kıza bagırsakları birbirine girmiş ve o şekilde gömüldüler hani ahlak gecenlerde imam hatipli türbanlı kızı bir erk parktan kovdum oglum siz ruhsuzsunuz 12 yaşında kız evlenemez ama 30 erk dostu olur bumu normallik

9
4
yanıtYanıtla
i.zeynepkhaled-re@hotmail.de:

Kocasi ne konusmus ? 2. Kez ne zaman evleneceginimi ??? Vah gidene olmus konusun !!!

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title