Haberler

Çinlilere Özel "Ekşi Lokum" Üretiyorlar

Gazi Nogay - İsmail Çimen - Çorum'un İskilip İlçesinde "Ganik Şekerleme" adı altında lokum üreten firma, yurt içi satışlarının yanı sıra Asya'dan Avrupa'ya çeşitli ülkelere lokum ihraç ediyor.

Gazi Nogay - İsmail Çimen - Çorum'un İskilip İlçesinde "Ganik Şekerleme" adı altında lokum üreten firma, yurt içi satışlarının yanı sıra Asya'dan Avrupa'ya çeşitli ülkelere lokum ihraç ediyor.

Her ülkenin talebi doğrultusunda üretim yapan firma, lokumu fazla tatlı bulan Çinlilere özel olarak "ekşi lokum" üretimi gerçekleştiriyor.

Firma genel müdür yardımcısı Selim Sarıaslan, AA muhabirine, 59 yıl önce 16 metrekarelik alanda başlayan üretimi bugün 4 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 11 bin metrekarelik alanda sürdürdüklerini söyledi.

İlçe girişinde yer alan fabrikada başta lokum olmak üzere reçel, tahin helvası ve kakaolu fındık kreması üretimi yaptıklarını belirten Sarıaslan, 70 kişi istihdam ettiklerini anlattı.

Türkiye'nin dört bir tarafına ürün gönderdiklerini vurgulayan Sarıaslan,

"Ülkemizin yanı sıra yurt dışında da Çin, Japonya, Tayvan, Nijerya, Suudi Arabistan, Dubai ve Almanya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz" dedi.

-"Lokumu çok tatlı buldular, biz de ekşisini ürettik"-

Firmanın pazarlama müdürü Burak Sarıaslan ise üretimlerinin yüzde 20'ye yakınını ihraç ettiklerini, ihraç ürünlerin çeşitliliğinin gittiği ülkelere göre değişiklik gösterdiğini belirtti.

Çinliler için özel olarak "ekşi lokum" üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sarıaslan, şunları kaydetti:

"Çin'e ilk olarak lokum gönderdiğimizde çok tatlı buldular ve bizden bunun tadını biraz ekşi yapmamızı istediler. Çinlilere özel ekşi lokum üretiyoruz. Ayrıca lokumun içerisinde badem ve fıstık gibi kuruyemiş ürünlerinin de daha fazla olmasını isteyen ülkeler mevcut. Japonlar ise Hindistan cevizli lokumu sevmiyor, bu millet de pudra şekerli lokumu seviyor. Her ülkenin talebi doğrultusunda üretim yapıyoruz. Amacımız müşteri memnuniyetinin üst seviyede seyretmesi. Yurt içinde olsun yurt dışında olsun ürünlerimizle bu memnuniyeti sağladığımızı düşünüyorum."

Yayıncı: Orhan Topal - ÇORUM

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti İsmail Çimen İskilip Çorum Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title