Haberler

Çin'deki Kardeş Şehir Fushun'da Sıcak Temaslar

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Gülçin Güner, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkan yardımcısı Ali Kamburoğlu'ndan oluşan heyet, Alanya Belediyesi'nin Çin'deki kardeş şehri Fushun'a gitti.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Gülçin Güner, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkan yardımcısı Ali Kamburoğlu'ndan oluşan heyet, Alanya Belediyesi'nin Çin'deki 2004 yılından beri kardeş şehir ilişkisini devam ettirdiği Fushun Şehri'ne gittiler.

İlk gün yapılan toplantıda Alanya heyeti ile şehrin önemli noktalarında bulunan yetkililer bir araya geldi. Fushun Belediye Başkanı Luan Qingwei, Yabancılar Ofisi Müdürü Liu Hungling, Sanayi Odası Başkaı Su Ming, Turizm Müdürü Zhang Shen Xing ve Şehrin Kültür ve Tanıtım sorumlusu Li na toplantıya katıldı.

Toplantıda iki şehrin bugüne kadarki kardeşlik ve işbirliği ilişkileri değerlendirilerek, ileriye yönelik planlar ve projeler görüşüldü.

Ayrıca Kültür, eğitim, turizm ve ekonomi alanlarında farklı gelişmeler kaydetmek üzere görüşmeler yapıldı. Turizm ürünleri tanıtımı konusu tartışıldı ve iki şehir arasında seyahat rotası oluşturma konusunda iki taraf da fikir alış-verişinde bulundu. Fushun Ticaret Odası ile birlikte iki şehir arasındaki küçük ve orta ölçekli teşebbüslerin olası değişimlerini ve işbirliklerini görüşmek konusunda fikir birliğine varıldı.Fushun'daki Alanya heyetinin ziyareti Çin ulusal kanalları tarafından verildi ve yeni seçilen Belediye Başkanı ilk resmi görüşmesini Alanya ile yapti.

Heyet, şehrin yeraltı kaynakları, doğal zenginlikleri ile ilgili incelemelerde bulunup, kurumlararası temasların ardından 21 Eylül Cumartesi günü Alanya'ya dönecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Alanya Belediyesi Hasan Sipahioğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title