Haberler

Edirne'de Ciğer Festivalinde İzdiham Çıktı

Güncelleme:

Edirne'de düzenlenen Ciğer Festivali'nde halka ücretsiz olarak dağıtılan ciğer vatandaşlar arasında izdihama neden oldu.

Edirne belediye tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Bando ve Ciğer Festivali'nin son gününde trafiğe kapalı olan caddeye kurulan stantlardan halka ücretsiz olarak yaklaşık 1 ton tava ciğeri dağıtılırken, almak isteyenler arasında önceki festivallerde olduğu gibi izdiham çıktı. İzdihamı engellemek için konulan demir bariyerlere rağmen görevlilerin sıraya girin uyarısını dinlemeyenler ciğer almak için birbirlerini ezdi.

Edirne'de düzenlenen Bando ve Ciğer Festivali'ne Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan gelen bando takımları, iki gün boyunca kentin çeşitli noktalarında mini konserler verdi. Festivalin finalinde trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ne Edirneli ciğerci esnafı tarafından 20 masada stantlar açıldı.

Masa önlerine demir barikatlarla koridorlar oluşturuldu. Edirne Valisi Hasan Duruer'in kızı Elif Duruer ve Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan aşçı şapkası ve beyaz önlük takarak ciğer tezgahının başına geçti. Una bulanan ciğerleri kızgın yağlı tavaya atarak pişiren Vali Duruer'in kızı Elif ve Başkan Gürkan, plastik tabakta halka kentin meşhur tava ciğerini dağıttı.

DEMİR BARİYER İZDİHAMA ENGEL OLAMADI

Ciğer almak isteyenler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen ciğer almak isteyenler arasında izdiham yaşandı. Kızgın yağda pişirilen tava ciğer plastik tabaklarla ücretsiz olarak dağıtıldı.

Stantların önüne konulan demir bariyerlerde izdihama engel olmadı.Zabıta görevlileri kalabalık nedeniyle ciğer almak isteyenlerin sıraya girmesini istedi ancak sıraya girmeyenler ciğer alabilmek için mücadele verdi. Festivalde yaklaşık 1 ton tava ciğer halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Tüm stantlardaki ciğer yaklaşık yarım saatte tükendi.

"EDİRNE TAVA CİĞERİNİ DÜNYA TANIYACAK

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan yerli yabancı konukların kente sadece ciğer yemek için geldiğini ifade ederek, "Düzenlemede bazı sıkıntılarımız onları da önümüzdeki yıl halledeceğiz. Edirne'ye yakışır daha çağdaş bir hale getireceğiz. Çok sayıda yerli ve yabancı konuğumuz bugün ciğer yemek için Edirne'ye geldi. Bu geleceği çok uzun yıllardır sürdüren ve günümüze taşıyan ciğerci ustalarına teşekkür ediyorum. Markalaşma yolunda da bir adım atacağız. Ciğerdeki taklitleri önleyeceğiz. Çünkü Edirne ismini kullanmadan sadece tava ciğer ismini kullanarak ürünü taklit ediyorlar. Ama bu Edirne tava ciğeridir, sadece tava ciğer değildir. Diğer taraftan da sadece Türkiye'de değil bütün dünyada tanıtılması için çok ciddi çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

1 TON DAĞITTIK

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkan ve ciğer ustası Bahri Dinar, tava ciğerinin dünyanın en kaliteli ve en çok tanınan yöresel yemeklerinden bir tanesi haline geldiğini ifade ederek, "Edirne tava ciğeri sınırları aşarak dünya lezzeti oluyor. Bugün yerli ve yabancı çok sayıda konuğumuz buraya geldi. Bu bizim düğünümüz. Stantlar açan esnafımız yaklaşık 1 ton tava ciğerini ücretsiz olarak halka dağıttı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Gürkan Hasan Duruer Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title