Haberler

Çiftçi Kredisini Ödeyemedi, Tarlası İcradan Satışa Çıktı

MERSİN'de yaşayan çiftçi Çetin Can, mahsulü sel suları altında kalıp kredi borcunu ödeyemeyince, banka tarlasını icradan satışa çıkarttı.

MERSİN'de yaşayan çiftçi Çetin Can, mahsulü sel suları altında kalıp kredi borcunu ödeyemeyince, banka tarlasını icradan satışa çıkarttı.

Merkez Adanalıoğlu Mahallesi'nde çiftçilik yapan Çetin Can, 4 yıl önce Ziraat Bankası'ndan 630 bin lira tarım kredisi çekip sera kurdu. Peş peşe gelen afetler ve ürünlerin para etmemesi üzerine kredi borcunu ödeyemeyen Can'ın 37 dönüm tarlası, banka tarafından icradan satışa çıkartıldı. Son umudu olan serasındaki fasulyenin de aralık ayındaki sel felaketinde yok olduğunu belirten Çetin Can, icranın durdurulmasını istedi. Çetin Can, "630 bin TL çektiğim krediyi 4 yıl sürecinde aralıklarla toplamda 370 bin TL ödedim. Afetler oldu ve mahsulden para kazanamayınca yapılandırma borcunu ödeyemedim. Ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

TEK EKMEK TEKNEM ARAZİM

Arazisinin satılmaması için çağrıda bulunan çaresiz çiftçi Can şunları söyledi:

"Son olarak başımıza gelen sel felaketinden dolayı ektiğim mahsuller bozuldu. Seralarımı da bozmak zorunda kaldım. Bu yüzden borcumun son taksitini ödeyemedim, icralık oldum. 37 dönüm arazim satışa çıkacak. Çiftçi arkadaşlarımın hepsi borçlarını yapılandırıyor. Yetkililerimize sesleniyorum. 4 yılda başımıza gelen doğal afetler ürünlerimizi elimizden aldı. Bize bir avuç toprak kaldı. Bu da icra yolu ile satılıyor. Bu saatten sonra ne yapacağım. Yetkililerden, satışa çıkarılacak arazimin iptal edilip satışa çıkarılmamasını istiyorum." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Bankası Adanalıoğlu Çetin Can Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title