Haberler

CHP Milletvekili Turizm İçin Meclis Araştırma Önergesi Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Devrim Kök, Türkiye’de turizm sektörünün yaşadığı sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Devrim Kök, Türkiye'de turizm sektörünün yaşadığı sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması önergesi verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) turizm sektörünün yaşadığı sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırma önergesi eren CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, seçim bölgesi olan Antalya ekonomisinin bel kemiğini oluşturan turizm sektörünün sorunlar yaşadığını belirtti.

Türkiye ekonomisine yılda 40 milyar dolar kazandırdığını, istihdamın yüzde 9'unu karşıladığını, sektör bileşenleriyle birlikte Türk turizminin 6 milyon kişinin geçim kaynağı olduğunu belirten Devrim Kök, 2015 yılı verilerinin Türkiye turizmi ve ekonomisi açısından olumlu geçmediğini, büyük sorunlar yaşayacağını kaydetti. Yılın ilk yarısında sadece Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 9 düşüş yaşandığını hatırlatan Kök, "Bu durum, yıl sonu itibariyle olumsuz etkilerinin daha büyük olacağını şimdiden gösterdi. 2016 ve 2017 yıllarında da devam edeceği öngörülen bu kriz, sadece turizmcileri değil tüm ekonomiyi de etkileyecektir" dedi.

Kök, "Türk turizm sektörü bugüne kadar yaşanan tüm sıkıntıları kendi çabasıyla aşmasına rağmen bugün gelinen noktada turizmcilerimizin sorunları artarak devam etmekte, kısa sürede çözüm üretilemezse hem ülke ekonomisi açısından hem de sektör açısından telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi DEVRİM KÖK Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title