Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Demokratik Bir Hareket

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekillerin içtüzük değişikliğinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği "kürsü eylemini" "demokratik bir hareket" şeklinde niteledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekillerin içtüzük değişikliğinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği "kürsü eylemini" "Demokratik bir hareket" şeklinde nitelerken, "Milletin sesinin özgürce çıkabilmesi için kürsüye özgürlük getiren bir hareket" değerlendirmesinde bulundu.

İçtüzük değişikliğinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'li vekiller önce komisyon sıralarını ardından da kürsüyü işgal etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu katıldığı Kanal A yayınında durumu değerlendirdi. Ortada bir kürsü "işgali" olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Milletin sesinin özgürce çıkabilmesi için kürsüye özgürlük getiren bir hareket. Bu hareketi başlatıyoruz. Demokratik bir hareket. Milletvekili niye seçilir, Meclis kürsüsünden vatandaşın sorununu dile getirsin, iktidar yanlış yaptıysa o yanlışları dile getirsin diye. Şimdi içtüzüğü değiştiriliyorlar efendim milletvekilleri özellikle muhalefet milletvekilleri konuşmasın diyorlar" diye konuştu.

"KONUŞMAYA ENGEL GETİRİYORSUNUZ"

Kürsü eyleminin süresine ilişkin "Nereye kadar giderse devam edecek" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yani burada vatandaşlara bizim şu mesajı vermemiz gerekiyor; TBMM kürsüsünde milletvekillinin dokunulmazlığı vardır, milletvekili o kürsüde milletin temsilcisi olarak konuşacaktır. Yanlış konuşuyorsa zaten millet oy vermeyecektir, doğru konuştuysa da takdir edecektir. Şimdi siz konuşmasına engel getiriyorsunuz. Bu kabul edilirse bir önerge vereceksiniz belki ben iki önerge vereceğim. Tek önerge vereceksiniz... Böyle bir anlayış olabilir mi?"

"DEMOKRASİ DARBESİ"

Üzerlerinde durdukları temel noktanın "uzlaşmak" olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Anamuhalefet partisi başta olmak üzere muhalefet partilerinin konuşmalarının engellenmesi ve bunun iç tüzükle yapılmış olması bir demokrasi darbesidir, hukuk darbesidir. Böyle bir şey olamaz. Aklın egemen olmasını istiyoruz. Bakın grup başkanvekilleri bir araya geliyorlar bir haftadır görüşüyorlar. Belli konularda belli mesafelerin alındığını biliyorum. Demek ki diğer konularda da mesafe alınabilir. Bizim duyarlı olduğumuz konular vardır. On dakika bir muhalefet partisi milletvekili çıkıp konuşmayacaksa bu Meclis'te ne yapacağız biz. Kapatalım o zaman bu Meclisi. Herkes oturduğu yerden maaşını alsın" ifadesinde bulundu.

"ÖNEMLİ BİR OLAY"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamında Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından ifadeye çağırılmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "MİT müsteşarının ifadeye çağrılması önemli bir olaydır" dedi.

İfadeye çağırılması ile ilgili ayrıntıların ortaya çıkmadan tepki vermenin doğru olmayacağını düşündüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarını da doğru bulmadığını söyledi.

- Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Kanal A Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title