Haberler

CHP'li Sertel: İntiharlar Başladı

FETÖ/PDY'nin darbe teşebbüsünden sonra kapatılan Gediz Üniversitesi'nin işsiz çalışanlarına CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, destek verdi.

FETÖ/PDY'nin darbe teşebbüsünden sonra kapatılan Gediz Üniversitesi'nin işsiz çalışanlarına CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, destek verdi. Üniversitenin eski çalışanları, işlerine dönmek istediklerini söyledi. Yaşanan mağduriyetler nedeniyle intiharların başladığını belirten Sertel, "Bugün intiharlar başlamıştır. 4 kişi intihara teşebbüs etti, 3'ü kurtuldu. Gencecik bir insan, bir öğretmen ölmüştür. İnsanlarla oynamak insanlık ve vicdan açısından da değerlendirilmeli" dedi.

Darbe teşebbüsü sonrasında FETÖ/PDY'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kanun hükmünde kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi'nin işsiz kalan çalışanları basın açıklaması yaptı. Adı Bakırçay Üniversitesi olarak değiştirilen üniversitedeki işlerine dönmek isteyen üniversite çalışanlarına CHP Milletvekili Atilla Sertel, destek verdi. Üniversite çalışanları adına açıklama yapan İngilizce okutmanı Gizem Korkmaz, "Gediz Üniversitesi'nde YÖK'ün tahsis etmiş olduğu kadrolara, yine YÖK'ün belirlediği koşulları sağlayarak başvurup bu kadrolarda çalışan, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan bizler, yaşanan süreçte katlanarak artan mağduriyetlerimiz nedeniyle geleceğimiz ve itibarımızla ilgili ciddi endişeler taşıyoruz. Tüm adli ve idari soruşturmalar sonucunda suçsuzluğu ve mağduriyeti kanıtlanmış olan Gediz Üniversitesi'nin önceki çalışanlarının açılacak olan Bakırçay Üniversitesi'nde hiçbir koşul aranmaksızın mümkün olan en kısa zamanda intibaklarının yapılarak devlet kadrolarına geçirilmesi talebimizin yetkililerce en kısa sürede incelenerek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

SERTEL'DEN DESTEK

Üniversite çalışanlarına destek veren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, olayın sadece Gediz Üniversitesi'yle bağlantılı olmadığını belirterek, "Biz bu ülkede yaşayan ve siyaset yapan insanlar olarak haksızlığın karşısında durmayı ilke edindik. Haksızlık yapıldığında göz göre göre 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' diyemeyiz, demedik. 65 bin öğrenci değişik üniversitelere yerleştirilmeye çalışılıyor ama bu üniversitelerde görev yapanlara yapılan bu zulmün karşısındayız. Bu bir zulümdür. Bu dramın sona ermesini istiyoruz. Aynı iş yerinde çalışan karı - koca çocuk sahibi olanların çocuklarına ekmek götüremeyecek noktada olduklarının bilincinde olunmasını istiyoruz. Hiçbir suçu olmadıkları halde işsizliğe, açlığa, geleceğini yok ederek yakalaşırken sonucunun toplumsal travmaya yol açtığını görürüz. Bugün intiharlar başlamıştır. 4 kişi intihara teşebbüs etti, 3'ü kurtuldu. Gencecik bir insan, bir öğretmen ölmüştür. İnsanlarla oynamak insanlık ve vicdan açısından da değerlendirilmeli" dedi.

Bugün AK Parti'de siyaset yapan bazı milletvekillerinin geçmişte FETÖ'ye yönelik övgü dolu sözler sarf ettiklerini gündeme getiren Atilla Sertel, "FETÖ ile işbirliği içinde olan AKP'li siyasetçileri görmezden gelerek hiçbir suça karışmamış, haklarında hiçbir suçlama olmayan akademisyenlerin işlerine dönmemeleri düşünülebilir mi? Hiçbir suçu olmayan insanlara açlığa, işsizliğe ve sefalete mahkum edilmesinin neresinde adalet vardır? Fethullah Gülen'in önünde diz çekerek namaza durur gibi bağlılık bildirenler şimdi ağız dolusu sövmektedir. O övgüler de yanlıştır, bu sövme de inandırıcı değildir. Biz geçmişte ne kandık, ne kandırıldık. Bize oy versin vermesin, bütün ezilenlerin, bütün mağdurların yanında olacağız" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gediz Üniversitesi Atilla Sertel AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title