Haberler

CHP'li Eren Erdem'den "İran Tweet"İ Açıklaması

* CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, " (İran tweeti iddiası) Konuşma içerisinde yapmış olduğum bir alıntıyı altından tarih emaresini keserek Eren Erdem söyledi gibi algılatmak suretiyle bir itibar suikasti daha yapılıyor" "Eğer bu kirli havuz medyası şahsıma ait olduğunu iddia ettikleri bu tweetin altındaki tarih emaresini yayınlamazsa, yani hangi tarihte söylediğimi yazmazsa; Selam-Tevhid Kudüs Ordusu iddianamesindeki AKP'li bürokratların hepsini önümüzdeki hafta basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşacağım ve onların İranlılarla yaptığı konuşmaların tapelerini de yayınlayacağım. Buradan da ilan ediyorum" Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, hakkındaki iddialara, Bahçelievler Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

* CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem,

" ( İran tweeti iddiası) Konuşma içerisinde yapmış olduğum bir alıntıyı altından tarih emaresini keserek Eren Erdem söyledi gibi algılatmak suretiyle bir itibar suikasti daha yapılıyor"

"Eğer bu kirli havuz medyası şahsıma ait olduğunu iddia ettikleri bu tweetin altındaki tarih emaresini yayınlamazsa, yani hangi tarihte söylediğimi yazmazsa; Selam-Tevhid Kudüs Ordusu iddianamesindeki AKP'li bürokratların hepsini önümüzdeki hafta basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşacağım ve onların İranlılarla yaptığı konuşmaların tapelerini de yayınlayacağım. Buradan da ilan ediyorum"

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, hakkındaki iddialara, Bahçelievler Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

"BEN HAYATIMDA HİÇ İRAN'A GİTMEDİM"

Sosyal medyada paylaştığı iddia edilen bir tweete açıklık getiren Erdem, "Sosyal medyada döndürülen bir diğer parşömen kağıdı. Nedir o; bir tane tweet döndürüyorlar. Bakın çok da ilginç. Tweetin altındaki tarih ve saat bölümü kesilmiş. Kesilmiş ki bağlamından kopartılabilsin. Sadece yazı bölümü var altındaki saat ve tarih bölümü yok" dedi.

"Çünkü kasıtlı yapılmış bu" diyen Erdem, "Tweette diyor ki; 'Türkiye ile İran savaşırsa, İran'dan yana olurum'. Tweette bunu söylüyor. Söyleyen kim; Eren Erdem. Altındaki tarih ve saat bölümünü kestiği için ne zaman, nerede söylendiğini de bilmiyorsun. Dolayasıyla bu Eren Erdem'in sözü olarak kalmış. Şimdi söylüyorum. Yıl 2011... İstanbul'da Doğu Konferansları yapılıyor, bende konuşmacıyım.

Bir İslamcı yazarın görüşünden alıntı yapıyorum. Uzun bir konuşma, yaklaşık 1 saatlik bir konuşma. Bu bir saatlik konuşma içerisinde bir İslamcı yazarın bu cümleyi kurduğunu söylüyorum; ama adam tarihi kesiyorki sen geriye dönük Twitter'de arama yapım da o bütünlüğü okuyama. Yani onu okuyamaman için özellikle yapıyor. Çünkü bunlar itibar suikastçisi. O cümleyi kullanan İslamcı yazardan bahsediyorum, bir başkasının başka bir cümlesinden, hatta devamında Amerika'nın bölgeye barış getirdiğini söyleyen birinin cümlesini alıyorum. ve bu konuşma metnini parça parça Twitter'dan paylaşıyoruz. Akabinde o konuşma içerisinde yapmış olduğum bir alıntıyı altından tarih emaresini keserek Eren Erdem söyledi gibi algılatmak suretiyle bir itibar suikasti daha yapılıyor" diye konuştu.

"Ben çok alnı açık, tertemiz, pak bir adamım" diyen Eren Erdem, "Ben hayatımda hiç İran'a gitmedim. Pasaportumda tek bir İran mührü yok. Hayatımda hiç bunların ilişkili olduğu kadar İran ajanlarıyla diyaloğum olmadı, hayatımda da tanımadım. Eğer bu kirli havuz medyası şahsıma ait olduğunu iddia ettikleri bu tweetin altındaki tarih emaresini yayınlamazsa, yani hangi tarihte söylediğimi yazmazsa; Selam-Tevhid Kudüs Ordusu iddianamesindeki AKP'li bürokratların hepsini önümüzdeki hafta basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşacağım ve onların İranlılarla yaptığı konuşmaların tapelerini de yayınlayacağım. Buradan da ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TWEET GÖRSELİ ÜZERİNDEN ŞAHSIMA İFTİRA ATMAKTADIRLAR"

Erdem ayrıca tweet konusuyla dün de yazılı bir açıklama da yaptı. Erdem o açıklamasında ise şunları söylemişti:

"Havuz medyası, AK troller ve aralarında bazı bakan ve milletvekillerinin bulunduğu birtakım kişiler, üzerinde "Türkiye ile İran savaşa girse İran'ın yanında yer alırım" benzeri yazılar yazan bir tweet görseli üzerinden şahsıma iftira atmaktadırlar. Mevzu bahis görsel, tarihi silinmiş, içeriği değiştirilmiş, 2011 tarihinde atılan sıralı tweetin arasından cımbızla seçilmiş ve anlam bütünlüğü koparılmış bir tweettir ve o cümle şahsıma ait değildir. İran'la ilgili tweetler, 2011 yılında düzenlenen bir konferansta İslamcı bir yazarın söylediği cümlelerin twitter'dan aktarılmasıdır. Nitekim, 2011 yılında konuya ilişkin tek tweet atılmamıştır ve sırayla atılan tweetler okunduğunda konu bütünlüğü ve cümlenin içerisindeki 'anti emperyalist' söylem ortaya çıkacaktır. Bu havuz medyasının üzerinde oynayarak yaptığı bir cımbızlanmış bir cümledir ve o konferansta konuşma yapan İslamcı yazara aittir. Benzer şekilde İran yalanıyla ilgili olarak bir tape görseli yayınlanmaktadır. İlgili görsel, Selam Tevhid davası adlı yer alan yalan olduğu tescillenmiş ve havuz medyası tarafından kumpas olduğu dile getirilmiş AKP'li bürokratları ilgilendiren bir dosyadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eren Erdem İstanbul İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title