Haberler

CHP'li Eren Erdem: Erdoğan İspat Etmezse Dava Açacağım

Güncelleme:

CHP'li Eren Erdem, "Türkiye, IŞİD'e ya da Esad'a sarin gazı vermiştir' cümlemi ortaya çıkaramazsanız dava açacağım. İspat etmezlerse Erdoğan'dan özür bekliyorum" dedi.

Chp İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rus Kanalı Russia Today'de yer alan röportajında ' Türkiye Cumhuriyeti, IŞİD'e ya da Esad'a sarin gazı vermiştir" yönünde bir ifadesinin olmadığını belirterek bunun ispat edilmesi halinde istifa edeceğini söyledi.

Eren Erdem, Rus Kanalı Russia Today'de yer alan bir röportajında Türkiye'nin, IŞİD'e ya da Esad'a sarin gazı verdiği yönünde ifadeleri olduğu iddialarına Bahçelievler Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

"TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYACAK HİÇBİR HUSUS YOK"

Erdem, "21 Ekim'de İstanbul İl Başkanlığımızda düzenlediğim basın toplantısında 2013/159 sayılı 'Sarin gazı iddianamesi'ni paylaşarak Türkiye kamuoyunu bilgilendirdim. 10 Aralık günü TBMM'de meclis kürsüsünde 'sarin gazı iddianamesi' üzerine bir konuşma yaptım. İddianamede yer aldığı gibi hep şunu söyledim. Türkiye'den bazı iş adamları Avrupa'dan sarin gazı ham maddesi temin ederek bugün ki IŞİD'in temsilcisine bunları ulaştırıyor. Bu sarin gazı ham maddesiyle Suriye'de laboratuvarlarda sarin gazı imalatı yapılıyor. Bunların tamamı Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde yer alıyor. Bu sevkiyatı yapan kişiler tutuklanmış. Buna göre birilerinin ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlayacak hiçbir husus yok" dedi.

"BÖYLE BİR CÜMLE VARSA İSTİFA EDECEĞİM "

14 Aralık'da Rus Kanalı Russia Today'de yer alan röportajına değinen Eren Erdem, "Burada, Türkiye Cumhuriyeti IŞİD'e ya da Esad'a sarin gazı verdi şeklinde bir cümle var mıdır? Benim böyle bir ifadem yoktur. Bu çarpıtmadır, yalandır. Bir ülkenin cumhurbaşkanı Konya'da yaptığı mitingte 'CHP'li vekil zalim Esad'a sarin gazı verdiğimizi söylüyor' diyor. Ey cumhurbaşkanı, bu videoyu izlediniz mi? Bu konuşmayı dinlediniz mi? Böyle bir konuşma varsa, Eren Erdem 'Türkiye Cumhuriyeti 'Esad'a sarin gazı vermiştir' ifadesi varsa istifa edeceğim. Ancak demediysem cumhurbaşkanı müfteridir, yalancıdır. Eren Erdem'i hedef haline getirme adına bir provokasyonun örgütlenmesinde rol oynamıştır. Benim meclis konuşmamda, yabancı basında yer alan demeçlerimde böyle bir ifadem yoktur. Böyle bir cümle kurduğum yönündeki iddialarını ispat etmek zorundadır. İspat etmediği sürece bu iftirayı attığı için cumhurbaşkanı hakkında manevi tazminat davası açacağım" diye konuştu.

"SAVCI SARAYA YARANMAK İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATMIŞ"

Hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmaya tepki gösteren Erdem, "Vatana ihanet suçlamasıyla Re'sen bir soruşturma başlatılmış. Savcı saraya yaranmak ve terfi etmek için Eren Erdem'i basamak olarak kullanmaktadır"

BAZI MEDYA ORGANLARINDA ÇIKAN HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Son dönemde vatana ihanet suçlamasıyla hakkında bazı medya organlarında çıkan haberlere tepki gösteren Eren Erdem şahsına yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü belirtti. Erdem, "Havuz medyası, inanılmaz hakaretler ve iftiralarla insan haysiyetini hiçe sayan, bir saldırı örgütledi. Bunların kimler tarafından örgütlendiğini biliyoruz. Bununla alakalı suç duyurusunda bulunacağız" ifadesini kullandı.

"İSPATLAYAMAZSANIZ, ERDOĞAN'DAN ÖZÜR BEKLİYORUM"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün katıldığı bir televizyon programında söylediği, "Eğer Eren Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi?" sözlerini hatırlatan Eren Erdem, "Sayın cumhurbaşkanı ve bana hakaret etmeyi parti içerisinde mevki aracına dönüştürmüş olan AKP milletvekilleri, birazcık haysiyetiniz, izzetiniz varsa benim 'sarin gazını IŞİD'e ya da Esad'a verdi' yönündeki cümlemi ortaya çıkarırsınız. Çıkaramazsanız, Erdoğan'dan özür bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Erdem Erdoğan Eren Erdem Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak?
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500

Yorumlar (186)

SAMİ:

EREN ERDEM HEM SUÇLU HEMDE GÜÇLÜ . KLASIK BİR CHP ZİHNİYETİ. BAŞKA BİR TWİTİN DE DE İRAN LA TÜRKİYE SAVAŞIRSA İRAN IN YANINDA YER ALACAĞINI BİLDİRMİŞTİ.

137
219
yanıtYanıtla
FARUK:

EREN ERDEM ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM . DÜN AKŞAM BEYAZ TV DE DİNAMİT PROĞRAMINDA BAĞLANMASI İÇİN DEFALARCA ÇAĞRI YAPILMASINA RAĞMEN KORKUP YAYINA BAĞLANAMADI . İNTERNET TEN AÇIP BAKABİLİRSİNİZ . BEYAZ TV DE HANIMIYLA ARASINDA GEÇEN KONUŞMALAR YAYINLANDI. KENDİSNE VERİLEN BİR GİZLİ GÖREVDEN BAHSEDİYOR. İNTERNETTE DE BİR KISMI YAYINLANDI.

24
250
yanıtYanıtla
turkey:

Bu chp hep bolucu zaten tum adam satanlar chp de balbay icerdeyken durmadan ziyaretine gittiler olmaz boyle adaket diye dediler.simdi kilicdara rakip atip tutuyor. Onlarin bide kacirilan konsoloslari varya kestaneyi akp kurtardi chp li oldu.

105
140
yanıtYanıtla
aman sus:

ISIDe giden silahlari gizle, kimse duymasin, ISID den alinan petrolü Bilalin gemiciklerini gizle, susu konusma, Türkiye üzerinden OSIDe Sarin gitmis, sakin konusma SUS, yoksa seni linc ederler bu temiz müslüman sürüsü. Allah belanizi versin, batiyoruz umrunuzda bile degil sizin!

110
124
yanıtYanıtla
Özgürrrrrrrrrr:

Bütün hainler chp de çok yazıkkkk

137
93
yanıtYanıtla
BURAK:

BU CHP ZİHNİYETİ KADAR PİŞKİN BİR ZİHNİYET YOKTUR. KONUŞURLAR EDERLER ZEYTİN YAĞI GİBİ ÜSTE ÇIKARLAR. PİŞKİNLİKTE ÜSTLERİNE YOKTUR.

105
62
yanıtYanıtla
Bayburtlu Mobil-ANDROID:

Sen kimsin ki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı senden özür dileyecek.

66
87
yanıtYanıtla
insan evladı:

cumhurbaşkanıda millet vekili de bir insan unutmamak lazım

yanıt51
yanıt5
BIR KÜRT:

TC DEMOKRASI ÜLKESI FIKIR ÖZGÜRLÜGÜ DENEN BISEY VAR YAU ADAM MECBURMU AKP AYNI DÜSÜNCEDE GÖRÜSRE OLMASI YANLIS!!!

yanıt1
yanıt2
Alli:

Sen git iranin tarafinda saf tut.rus kanalinda turkiyedeki iddianameden ve sorusturmadan bahsetmenin neresi masumca. Hadi chp kanalinda yada cnn de yapsan belki anlarizda. Isin kirli tarafi bunu rus kanalinda yapman.kimseye yutturamazsin.

143
3
yanıtYanıtla
Tüm 186 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title