Haberler

CHP'li Çamak Suriyeli'lerin Sağlık Durumunu TBMM'ye Taşıdı

Mersin Mİlletvekili CHP'li Hüseyin Çamak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile Meclis'e soru önergesi verdi.

Mersin Mİlletvekili CHP'li Hüseyin Çamak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile Meclis'e soru önergesi verdi.

Geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin açıkladığı verilere göre Türkiye'de 1 milyon 805 bin 255 Suriyeli sığınmacı bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Çamak, resmi verilerin dışında kayıt altında olmayan milyonlarca sığınmacının varlığının bilindiğini söyledi. Çamak, Suriyeli sığınmacılar için milyonlarca lira kaynak ayrıldığının Hükümet yetkilileri tarafından açıklandığı ve buna rağmen eğitim, sağlık, barınma gibi birçok konuda insan haklarına aykırı koşullarda yaşadıklarını dile getirdi. Türkiye'de sağlıksız koşullarda yaşayan milyonlarca sığınmacının sağlık ve aşı haritasının oluşturularak olası bulaşıcı hastalıklara karşı önlem alınması gerektiğini dile getiren Çamak, yanıtlamasını istediği soruları şöyle:

"Son dönemde birçok hastalık türü ortaya çıkmıştır. Bu hastalıkların oluşmasını ve bulaşmasını engellemek için doğru bir sağlık projesi yürütmek gereklidir. Ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıların kaçı evlidir? Ülkemize sığınan Suriyeli ailelerin kaçı çocuk sahibidir? Toplam Suriyeli çocuk sayısı kaçtır? Bu çocukların yaşları ve eğitim durumları nedir? Suriyeli sığınmacılar hangi sağlık problemleriyle hastanelere başvurmaktadır? Suriyeli sığınmacı çocuklarda görülen hastalıklar nelerdir? Bu hastalıklar bulaşıcı kategorisinde midir? Suriyeli sığınmacılara yönelik özel bir sağlık politikanız bulunmakta mıdır? Suriyeli sığınmacıların varlığı Türkiye'nin aşı haritasında ne gibi değişiklikler yaratmıştır? Kızamık, suçiçeği ve çeşitli el ayak hastalıklarının son dönemde artış gösterdiği doğru mudur? Bu hastalıkların artmasının sebebi nedir? Suriyeli sığınmacılara yönelik bir aşı politikanız var mıdır? Ülke sınırlarından kontrolsüz olarak geçiş yapan sığınmacıların sağlık taramaları yapılmış mıdır? Bu taramalar sonucu gerekli önlemler alınmış mıdır?" - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Hüseyin Çamak Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title