Haberler

CHP'li Çamak, Gülnar Orman Yangınını TBMM'ye Taşıdı (2)

Aykut ATICI DA SORU ÖNERGESİ VERDİ CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak'ın ardından CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, Gülnar İlçesi'ndeki orman yangınıyla ilgili TBMM'ne Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Aykut ATICI DA SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak'ın ardından CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, Gülnar İlçesi'ndeki orman yangınıyla ilgili TBMM'ne Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yanıtlaması için soru önergesi verdi. 100 hektar orman alanının yok olduğunu belirten Atıcı, binlerce kızılçam ağacının yanı sıra nadide bitkilerden oluşan bitki örtüsünün kül olduğunu, onlarca hayvanın da telef olduğunu söyledi. Söndürme çalışmaları sırasında çeşitli aksaklıklar ve ihmaller olduğu ve yangının bu nedenle çok büyüdüğü yöre halkı tarafından ifade edildiğini öne süren Atıcı, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Nükleer santral inşaatı henüz başlamadığı halde, helikopterlerin öncelikli olarak nükleer santral için ayrılan alanı soğuttuğu iddiaları doğru mudur? Yangın henüz küçükken helikopterlerin tümünün yakıt ikmali yapmak veya başka gerekçelerle 3- 4 saat söndürme işlemlerine ara vermek zorunda kaldıkları iddiaları doğru mudur? Gülnar ve çevresinde daha önce de orman yangınları yaşandığı ve bu bölgenin orman yangını açısından yüksek riskli olduğu bilindiği halde gerekli önlemler neden alınmamıştır? Yangın söndürmek için su dışında diğer modern yangın söndürücüler kullanılmış mıdır? Kullanılmadıysa neden kullanılmamıştır? Gülnar'da yaşanan orman yangını nedeniyle ihmal iddialarını nedeniyle idari soruşturma başlatılmış mıdır?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülnar İlçesi Hüseyin Çamak Aytuğ Atıcı Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title