Haberler

CHP Kurmaylarından Gezi Davası'nda Verilen Hapis Cezası Kararlarına Tepki: "Erdoğan ve Rejimi Mahkum Olmuştur"

Güncelleme:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Gezi Parkı Davası’nda verilen hapis cezası kararlarına CHP kurmaylarından tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Tutuklama kararının adaletle ile hiçbir ilgisi yok” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise “Gezi davasında yargılananlar değil, Erdoğan ve rejimi mahkum olmuştur” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis cezası kararlarına CHP kurmaylarından tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Tutuklama kararının adaletle ile hiçbir ilgisi yok" derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise "Gezi davasında yargılananlar değil, Erdoğan ve rejimi mahkum olmuştur" değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis cezası kararlarına CHP yöneticilerinden tepki geldi. CHP yöneticileri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda, kararları şöyle değerlendirdi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca : "Yargının siyasallaştığı, hukuk garabetine bir yenisi eklendi! Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye tutuklama kararının adaletle ile hiçbir ilgisi yok!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: "Gezi davasında yargılananlar değil, Erdoğan ve rejimi mahkum olmuştur. Yargıyı silah olarak kullanan yozlaşmış saray iktidarının yarattığı bu kumpas davası da bir gün mutlaka çökecektir. Geziyi Savunuyoruz ve savunacağız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Gezi için Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet verilmesiyle milyonlara gözdağı verilmiştir. Saray'ın yargısı hukuk dağıtmaktan öte intikam alan bir aygıta dönüşmüştür. Gezi'den suç çıkarmaya çalışanları unutturmayacağız. Saray'ın karanlığı bitecek, Gezi hep kalacak."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: "En başından bu yana siyasilerin yürüttüğü Gezi Davası'nda, nihai 'siyasi' karar açıklandı. ve adalet onulmaz yarasını aldı. Gün gelecek, adalet herkese lazım olacak. Keyiflerine göre karar alanlar, kaçacak delik arayacak!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: "Gezi davasında adalet yine yok! Mahkeme, 1636 gündür gerekçesiz olarak tutuklu tutulan Osman Kavala için zulmün son perdesinde müebbet hapis cezası verdi. Hukuk herkese lazım olacak! Hukuk olmayan yerde birlik, beraberlik kalmaz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın : "Gezi kararıyla direnme azmimiz daha da arttı. Korkmuyoruz. Artık daha fazla yorulacağız, daha fazla örgütleneceğiz, daha da kenetleneceğiz. Bu ablukayı dağıtacağız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç : "AKP Milletvekili adayı hakim tarafından Osman Kavala hakkında cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmak suçundan müebbet hapis cezası verildi..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: "Siyaset karar verdi, gezi mahkum edildi. Hukuku ayaklar altına alan ve adaletin yok edildiğini gösteren bir karar. Unutmayın Adalet bir gün herkese lazım olacak! Geziyi savunuyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen: "Hepimiz Gezi'deydik."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: "Sarayın gönlü olsun diye altına imza attığınız bu hukuksuz kararlar yok hükmündedir. Günü gelecek, tüm bu hukuksuzlukların hesabı bir bir sorulacak. Günü gelecek ayarını bozduğunuz kantar sizi de tartacak. Gezi sizin korkunuz, bizim onurumuzdur! Geziyi savunuyoruz."

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan : "Gezi onurumuzdur. Bu karar hukuksuzdur. Kınıyorum. 'Zulme boyun eğmeyeceğiz! Zulme karşı direneceğiz.' Geziyi Savunuyoruz."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "Gezi, milletimizin haksız, hukuksuz yönetim anlayışına isyanıdır. Bugün yaşadıklarımız direnişin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Osman Kavala ve arkadaşlarına verilen karar hukuksuzdur. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Gezi için Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet verilmesi, diğer sanıkların tutuklanması hukuk tanımaz korkak paranoyak saray rejiminin talimatıdır. Bu cezalar Gezi'de itiraz hakkını kullanan tüm gençlere gözdağıdır. Sinmeyeceğiz. Susmayacağız. Günü gelecek Hesap soracağız!"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: "Mahkeme kararlarının meşruluğu kamu vicdanındaki karşılığı kadardır. Osman Kavala yargı eliyle muhalefeti sindirmek isteyenler görecek ki muhalefet her geçen gün daha da güçlenecek, daha da büyüyecektir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Mahkum Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

karabey:

Valla Abd ajanı için hesap soracaksanız buyrun sorun ve konuçlarına katlanın

1
0
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

kimler kimlerin savunucusu olmuş, yazık bu parti bu halde olmamalıydı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title