Haberler

CHP "Basın Özgürlüğü" İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, medyanın mesleki anlamda kendi alanına çekilmesi, gazeteciliğin yasak ve yaptırımlarla değil, insani, ahlaki ve mesleki değerler anlamında desteklenme ve teşvik edilmesi amacıyla meclis araştırması istedi.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, medyanın mesleki anlamda kendi alanına çekilmesi, gazeteciliğin yasak ve yaptırımlarla değil, insani, ahlaki ve mesleki değerler anlamında desteklenme ve teşvik edilmesi amacıyla meclis araştırması istedi.

Kaleli, TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde Anayasaya göre basının özgür olduğunu, sansür edilemeyeceğini belirterek, "Ancak ülkemizde özellikle son dönemlerde yaşanan olaylar da göstermiştir ki, kuvvetler ayrılığı ilkesi yerle bir edildiği gibi dördüncü kuvvet olan basın ya da genel anlamda medyanın bir kısmı, demokrasi adına üstlenmiş olduğu sorumluluğun dışına çekilmiş, yargı, yürütme ve yasama arasındaki çatışmanın bir tarafı haline getirilmiştir. Daha da ötesi medya, kendi varlığını borçlu olduğu demokrasinin üç önemli ayağı olan yasama, yürütme ve yargıyı şekillendirme rolüne soyundurulmuştur" dedi.

Bu süreçte var olan bir kısım medya tarafından kamuoyunun bilinçli olarak yanıltıldığını ve siyasetin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını savunan Kaleli şöyle devam etti:

"Hiç kuşkusuz bu durum demokrasimiz ve toplum açısından son derece üzüntü vericidir. Medyanın birtakım pazarlıklarla çeşitli çıkar gruplarına peşkeş çekilmeye çalışılması demokrasiye, parlamenter sisteme ve toplumsal gelişime büyük bir darbe vurduğu gibi dünya nezdinde kirli bir Türkiye fotoğrafının yaratılmasına da neden olmuştur. Öte yandan bu süreç gazetecilik mesleğinin saygınlığına darbe vurmuş, mesleği sıradanlaştırmış, gazetecileri cezaevlerine atmak ve işinden etmek gibi yöntemlerle mağdur etmiştir. Bu bağlamda basının ya da genel anlamda medyanın çağdaş demokrasilerde olduğu gibi mesleki anlamda kendi sınırlarına çekilmesi, etik kodlara ve mesleki yol gösterici ilkelere bağlı kılınması; sadece kamuoyunun bilgi edinme hakkına hizmet edecek ilkeli, tarafsız, adil bir gazetecilik için gazetecilerin ekonomik, sosyal ve hukuksal sorunlarına çözüm oluşturacak düzenlemelerin yaşama geçirilmesi; saygın, kaliteli ve prestijli bir meslek olan gazeteciliğin ve basın özgürlüğünün yasak ve yaptırımlarla değil, insani, ahlaki ve mesleki değerler anlamında desteklenme ve teşvik edilmesi, Anayasal hak olan haber alma özgürlüğünün ihlaline yol açacak yöntemlerin önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını arz ederim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Sena Kaleli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title