Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça Açıklaması

Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Bu davalarda mağdur olan subayların aileleri yeniden yargılamanın yapılmasını istiyor" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ergenekon, balyoz ve askeri casusluk gibi davalarda mağdur olan subayların ailelerinin, bağımsız yargı sistemi oluşturularak, sahte olmayan delillerle yeniden yargılamanın yapılmasını istediğini kaydetti.

Havutça, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş ve dernek üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en yetkili ağzından dile getirilen "orduya kumpas kurdular" iddiasının Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştüğünü söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Çukurambar'da suikast iddiası ile ülkenin kaldırıldığını ve böylece kozmik odalara girildiğini belirten Havutça, "darbe hazırlığı varmış" gibi bir hava yaratıldığını kaydetti. Havutça, Balyoz Davası'nın sahte dijital delillerle başladığını, AK Parti karşıtı askerleri tasfiye ettiğini iddia ederek, Ergenekon ve Balyoz gibi davaları ilk başta destekleyen AB'nin bile daha sonra davalarda verilen kararları eleştirdiğini ifade etti.

"Hükümetin, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunu ordu ile ilişkilendirmesi ahlaksızlıktır" diyen Havutça, sahte ve hiç bir somut bilgiye dayanmayan uyduruk delillerle şerefli ve namuslu subaylar hakkında haksız yere mahkumiyet kararı verildiğini ileri sürdü. Havutça, bu davalarda mağdur olan bu subayların ailelerinin, bağımsız yargı sistemi oluşturularak, sahte olmayan delillerle yeniden yargılamanın yapılmasını istediğini belirtti.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Karakuş da bu davaların, Büyük Ortadoğu Projesi'nin siyasi davaları olduğunu, bu davalarla, Türk Silahlı Kuvvetleri zayıflatılarak Türkiye üzerinde istenen oyunların oynanmasının hedeflendiğini iddia etti.

Karakuş, bu davaların hedefinde TSK'nın, deniz kuvvetlerinin genç subay ve astsubaylarının olduğunu savunarak, silah arkadaşlarının serbest bırakılmasını, tekrar yargılanarak zedelenen itibarlarının geri verilmesini istedi.

Askeri casusluk ve fuhuş davasından yargılanan tutuklu teğmen Emrah Küçakakça'nın babası Ömer Küçükakça da oğlunun evinin Emrah Karacan adına çıkarılan arama kararı ile arandığını ve hakkında yargılamanın böyle başlatıldığını öne sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Karakuş Namık Havutça Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title