Haberler

CHP Ankara İl Başkanı Keskin: Tüm Balâlılardan Özür Diliyorum

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, partisinin Bala ilçe kongresinde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle ilçe sakinlerinden özür diledi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, partisinin Bala ilçe kongresinde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle ilçe sakinlerinden özür diledi.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, partisinin Bala İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, babasının Bala'da yaşadığı bir anısını paylaştı. Konuşmanın medyada yer almasının ardından, Balalılar, Keskin'e büyük tepki gösterdi. Belediye Başkanı Arif Kaplan, Balalılar Derneği Genel Başkanı Cumhur Acar, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Karaca ve MHP İlçe Başkanı Taner Işık ile ilçe sakinleri sosyal medya üzerinden kınama mesajları yayınlayıp Adnan Keskin'i protesto etti.

Tepkiler üzerine CHP İl Başkanı Adnan Keskin, İl Başkan Yardımcısı Hacı Öztürk, CHP Bala İlçe Başkanı Cengiz Ünlü ve CHP Ankara Büyükşehir ve Bala Belediye Meclis Üyesi Orhan Yavuz ile birlikte bir basın açıklaması yaparak Balalılardan özür diledi. Keskin, açıklamasında şunları söyledi:

"Partimizin Bala ilçe teşkilatının 11. olağan kongresinde yaptığım konuşmamda büyük bir hata yaptım. O anki kongre atmosferinin de etkisi ile olacak ki rahmetli babamın, Balalı hemşehrilerimle olan bir anısını anlattım. Ancak inanın ben de öylesine hatalı bir cümleyi nasıl kurdum hala o şaşkınlığın içerisindeyim. Olayın doğrusu, rahmetli babamı misafir eden Balalı hemşehrilerim koyunların telef olmaması ve kaybolmaması için bir iki ağıla paylaştırarak güvenli bir ortam sağladıkları gibi, babama yatacak yer temini ve yemek ikram ederek tam bir misafirperverlik anlayışı içerisinde ağırladıkları gibi, sabah da koyunlarını teslim ederek yolcu etmişlerdir. Öncelikle bu misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eder, yeryüzü üzerinde her nerede olursa olsun yaşayan tüm Balalı hemşehrilerimden tekrar tekrar özür dilerim. Tüm siyasi yaşantım boyunca, konuşmalarım ve yaptıklarımda, seviye ve birlik beraberlik içerisinde karşı tarafı üzecek söylemlerimden ve hareketlerimden uzak durma gayreti içerisinde oldum. İl Başkanı olarak misafir olarak geldiğim Bala'da nasıl böyle bir hadisenin yaşanmasına vesile oldum hala düşünüyorum. Yaptığım konuşma esnasında ağzımdan çıkan bu sözlerden dolayı tüm Balalı hemşehrilerimden, kamuoyundan ve bu konuşmamı duyan herkesten tekrar özür dilerim."

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Adnan Keskin Bala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title