Haberler

Çatalzeytin'de Adliyenin İadesi Mitingi

Güncelleme:

HSYK'nın aldığı karar gereği Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde kapatılan adliye için tepki mitingi yapıldı.

HSYK'nın aldığı karar gereği Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde kapatılan adliye için tepki mitingi yapıldı. Bu muammadan kurtulmak isteyen Çatalzeytin halkı ve siyasi partileri ortaklaşa bir basın açıklaması düzenledi. Mitinge dönüşen basın bildirisi okuma eyleminde siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluş yöneticileri konuşma yaptı. Basın bildirisi okunmadan önce Çatalzeytin Adliyesi'nin kaldırılmasından doğacak sıkıntılar dile getirildi. Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, esnaf Hasan Yılmaz, İl Genel Meclisi üyeleri Birol Bozkurt ve Hüseyin Tolga İnce, eski İl Genel Meclisi Üyesi Sadık Korkut, CHP İlçe Başkanı Sami Ercan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Demir, Köy-Koop Başkanı Celal Çetinkaya, Av. İsmet Yeni, yaptıkları konuşmalarda adliyenin kapanmasının yanlış ve haksız bir uygulama olduğunu dile getirdi.

HSYK'nın aldığı karar gereği Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde kapatılan adliye için tepki mitingi yapıldı. Çatalzeytin'in adliyesi Sinop Türkeli ilçesinde görülürken ağır ceza mahkemesi ve dosyaları Sinop Boyabat ilçesinde görülecek.

Bu mahkemelerde ceza alanlar ise Sinop Cezaevine gönderilecek. Seçim işleri ise İnebolu İlçe Seçim Kururlu Başkanlığınca yürütülecek. Türkeli mahkeme ya da savcılığından çıkan karar Çatalzeytin güvenlik görevlilerine teslim edilecek. AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanlarının ortaklaşa yaptığı mitingde AK Partili Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, alınan karara ateş püskürerek, HSYK üyelerini suçladı.

Uğuz, yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Zamanında hakim savcı almayarak istinaf mahkemelerine hakim savcı yetiştirmediniz, şimdi bunun günahını Çatalzeytin gibi ilçelere çektirmek istiyorsunuz. Siz işin kolayına kaçmak istiyorsunuz. Bizleri adalette Osmanlı İmparatorluğunun da ötesine götürmek istiyorsunuz. Ey HSYK, beceriksizliğinizi bizi mağdur ederek kapatmak istiyorsunuz. Orada sırçalı köşkte oturan Anadolu insanını anlamayan gafil insan, bu dünyanın üstü varsa altı da var, sizin attığınız her imza kara leke olarak orada kalacaktır. Bu yapılan ile Çatalzeytin ilçesinin adalet DNA'sı bozulmuştur."

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.00'de yapılan toplantıda CHP İlçe Başkanı Sami Ercan ise, Çatalzeytin'in köye dönüştürüldüğünü iddia etti.

MHP İlçe Başkanı Ahmet Demir ise, karardan geri dönülmez ise parti tabelalarını indirme rozetleri çıkarma çağrısı yaptı.

Av. İsmet Yeni de, Çatalzeytin'de 36 yıl hizmet yaptığını anlatarak şöyle konuştu: "Çatalzeytin Adliyesi'nin kapanmasından sonra davalar Türkeli'de görülecek. Ağır cezaya Boyabat'a gidilecek, cezaevi için Sinop'a gönderilecek. Seçim işleri İnebolu'dan yönetilecek. Cumhuriyet Savcılığı'na

başvurulduğunda Çatalzeytin Adliyesi'nin bağlandığı Türkeli Savcılığınca kişi Çatalzeytin'deki güvenlik birimlerine gönderilecek. Geliş-gidişler artacak zaman kaybı yaşanacak. Adalet aramak zorlaşacak hatta mümkün olmayacak"

Toplantı öncesi Çatalzeytinli esnaf adliyenin kapanmasını protesto amacıyla işyerlerinin camlarına siyah kurdele taktı. Tepki toplantısına 41 köyün muhtarları, sivil toplum kuruluşları, tüm siyasi partiler ilgi gösterdi. 3 Temmuz saat 08.00'de minibüs ve otobüslerle siyasi parti ilçe başkanlarının, sivil toplum örgütlerinin ve halkın katılımıyla Ankara'ya hareket edileceği, Ankara'da Adalet Bakanlığı ve HSYK önünde basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Musa İhsan Uğuz Çatalzeytin Türkeli Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title