Haberler

Çatalca Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi

Güncelleme:

Çatalca Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplantısı gerçekleştirildi. 6 Temmuz günü Çatalca Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü. Meclis gündemine geçilmeden önce Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından meclis üyelerine, Kaleiçi Mahallesi 157 ada 55 nolu parselde kaba inşaatı bulunan ve 17 Mayıs 2007 tarihinde yapı ruhsatı alınarak İstanbul Üniversitesi tarafından inşaata başlanan huzurevi ve rehabilitasyon merkezi için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düşünülen çalışma, KİPTAŞ çalışmaları, Martı Sokak otoparkı, İŞKUR Hizmet Birimi'nin kapatılması ve Atatürk Parkı yanında bulunan binaların projeleri ile ilgili bilgi verildi. Ardından ise gündem maddeleri oylandı. 1. gündem maddesi kabul edilirken, 2 ve 3. gündem maddeleri de İmar Komisyonu'na havale edildi.

CEM KARA: "157 ADA 55 NOLU PARSELİN PLANDAKİ GİBİ HUZUREVİ OLMASINI İSTİYORUZ"

Çatalca'da Kaleiçi Mahallesi 157 ada 55 nolu parselde kaba inşaatı bulunan ve 17 Mayıs 2007 tarihinde yapı ruhsatı alınarak İstanbul Üniversitesi tarafından inşaata başlanan huzurevi ve rehabilitasyon merkezi için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düşünülen çalışma hakkında bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Bahsi geçen parsel, kuru tarım alanında kaldığından imar planlarına dahil edilmemiştir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde bu alandaki ve çevresindeki imar haklarının geri verilmesini istemiştik. Fakat kuru tarım alanı olan bölge için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olumlu görüş vermemişti. Söz konusu parsel İç İşleri Bakanlığı'na tahsis edilmiş. Buradaki alanda bulunan inşaatın kısa sürede tamamlanacağı ve mültecilerin getirilerek burada kalacağı bize bildirilmiştir. Kumkapı'da bulunan mülteci merkezinin buraya taşınacağı söylenmiştir. Biz temelde dünya insanlarının barış içerisinde yaşamasını savunuyoruz. Herkes kendi topraklarında huzur içerisinde yaşasın, mülteci olarak başka ülkelere gitmesinler istiyoruz. Ama bu barış ortamı tesis edilemiyorsa da Kaleiçi Mahallesi 157 ada 55 nolu parselin plandaki gibi huzurevi olmasını istiyoruz. Çatalca'nın eğitim, tarım ve kültür kenti olması için yola çıktık. Aynı konu bir dönem Binkılıç için de geçerliydi. Biz Binkılıç'ta atıl vaziyette duran binalara ormancılık, su ürünleri gibi fakültelerin, meslek yüksek okullarının getirilmesi görüşlerini sunduk. Bunlar olamıyorsa huzur evi, rehabilitasyon merkezleri gibi de kullanılabileceğini belirttik. Çatalca'ya mültecilerin gelmesi ilçemize bir şey katmayacaktır. Mülteciler de dünya insanıdır ama Çatalca bu konu için uygun bir yer değildir." dedi.

ÖNCELİKLİ OLARAK BU İLÇEDE İKAMET EDEN İNSANLARIMIZ KİPTAŞ PROJESİNDEN FAYDALANMALIDIR

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçeyi ilgilendiren başka bir konu KİPTAŞ ile ilgili de açıklamalarda bulundu. "KİPTAŞ ilçemizde ciddi bir noktaya geldi. KİPTAŞ evlerinin yapılacağı Erguvankent bölgesi ile ilgili olarak görevi devraldığımdan beri üçüncü proje. Daha önceden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş tarafından KİPTAŞ Erguvankent konutlarının "Geleceğin İstanbul'unda Buluşalım" sloganıyla lansmanı yapıldı. Yetkililer Halk Eğitim Merkezi'nde de büro açarak evleri satışa çıkardılar. Konutlar satılmayınca bu evlerin devlet memurlarına verilmesi gündeme geldi. Sonrasında ise Etiler'de bulunan Polis Eğitim Merkezi'nin bu bölgeye taşınması planlandı. Polis kolejlerinin kapanması ile birlikte bu proje de iptal oldu. Şimdi ise en son proje 300 konut Erguvankent, 2138 konut da sosyal konut projesidir. Bölgede şantiye kuruldu ve ruhsat başvurusu yapıldı. Bölgede sosyal içerikli konutlar yapılacak. Bu proje ile ilgili olarak taleplerimi de ilettim. Alanın mülkiyeti KİPTAŞ'a aittir ama sonuç olarak bölge Çatalca içinde bir alandır. Alan belediyemizden geçmiş KİPTAŞ'a geçmiştir. Öncelikli olarak bu ilçede ikamet eden insanlarımız bu projeden faydalanmalıdır. Konutu olmayan insanlarımıza öncelik tanınmalıdır. Talep yetersiz kalırsa ondan sonra bir konutu olan Çatalca'da ikamet eden insanlarımız yine bu projeden faydalanmalıdır. Konuyu KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'a ilettim. Konutlar için şimdilik, 100.000, 105.000 ve 110.000 TL gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Başka bir önerim de yine Gecekondu Önleme Bölgelerinin de bu proje ile birleştirilerek hayata geçirilmesidir. Eğer bu da yapılamıyorsa, alan Gecekondu Önleme Bölgesi'nden çıkarılmalıdır." Şeklinde KİPTAŞ konusunu da özetleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, daha sonra ilçede yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

MARTI SOKAK'TA 250 ARAÇ KAPASİTELİ BİR OTOPARK ALANI HAZIRLANDI

Çatalca Kaleiçi Mahallesi'nde Martı Sokak'ta yapılan otopark alanı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Cem Kara, "Çatalca Belediyesi olarak yeni alanlar ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Martı Sokak'ta 250 araç kapasiteli bir otopark alanı hazırladık. Alt yapısı tamamlandı. Ama İBB tarafından Çatalca Cumhuriyet Meydanı'na yapılacak yer altı otoparkı konusundan da vazgeçmiş değiliz. Martı Sokak'ta bulunan otopark alanı Lomborloz Deresi açıklarında bulunuyor. İSKİ tarafından derenin ıslahı tamamlandı. Alt yapı çalışmaları yapıldı. Şimdi alanın asfaltını dökerek kullanıma açacağız" dedi.

BELEDİYEMİZDEKİ İŞKUR SİYASİ ANLAYIŞ GÖZETMEKSİZİN 5000'İN ÜZERİNDE İNSANA İŞ BULMUŞTU

2010 Nisan ayında yapılan protokolle Çatalca Belediyesi'nde faaliyet gösteren İŞKUR Hizmet Birimi'nin kapatılması ile de meclis üyelerine bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "İŞKUR Hizmet Birimi Büyükçekmece Şube Müdürlüğü'nün protokolü tek taraflı feshetmesi ile kapatılmıştır. Belediyemizde hizmet veren İŞKUR Hizmet Birimi hiçbir siyasi anlayış gözetmeksizin 5000'in üzerinde insana iş bulmuştu. Büyükçekmece Şube Müdürlüğü tarafından, faaliyetleri yerine getirmediği gerekçesi ile protokol feshedildi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, son olarak Çatalca Kasaplar Çarşısı'nda bulunan eski adliye binasının yer aldığı içinde Dilek Düğün Salonu bulunan ve Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün de yer aldığı binalarda yapılacak proje ile ilgili olarak meclis üyelerine bilgi vererek, üyelerden fikir aldı.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından meclis gündemine geçildi. 1 numaralı gündem maddesi olan, Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili teklifi oylanarak kabul edildi. Gündemin 2 numaralı gündem maddesi, 1/1000 Ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planına plan notu eklenmesi ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi ve 3 numaralı gündem maddesi Gökçeali Mahallesi Uygulama İmar Planı ile ilgili olarak Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi ise İmar Komisyonu'na havale edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Üniversitesi Binkılıç Cem Kara Çatalca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title