Haberler

Çanakkale'de CHP'liler Mutlu

Çanakkale'deki seçim sonuçlarını değerlendiren siyasi partilerin il başkanlarından CHP'li Hamza Karagöz ortaya çıkan tablonun kendileri açısından umut verici olduğunu söylerken, AK Parti İl Başkanı Erdener Can seçim sisteminin adaletsiz olduğunu öne sürdü.

Çanakkale'deki seçim sonuçlarını değerlendiren siyasi partilerin il başkanlarından CHP'li Hamza Karagöz ortaya çıkan tablonun kendileri açısından umut verici olduğunu söylerken, AK Parti İl Başkanı Erdener Can seçim sisteminin adaletsiz olduğunu öne sürdü. MHP İl Başkanı İsmet Balkan ise, demokrasinin gelişmesi için daha çok çalışacaklarını belirtti.

Çanakkale'de CHP meclise iki milletvekili gönderirken, AK Parti ve MHP birer vekilde kaldı. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, partisinin Çanakkale tarihinde rekor düzeyde bir oy alarak birinci olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Karagöz, Çanakkale'de merkez ve il genelinde birinci parti olup meclise 2 milletvekili göndereceklerini belirterek, "CHP, Çanakkale'de 2011 ve 2014 seçimlerine göre oyunu arttırarak birinci parti oldu. Bundan dolayı öncelikle Çanakkale'de yaşayan halkımıza CHP örgütü olarak teşekkür ediyorum. Bundan sonra da demokrasinin bu kentte kökleşmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye'de ortaya çıkan tablo bizim açımızdan umut verici bir tablodur. Demokrasiyi hiçe sayan davranışlara halkımız 'dur' demiştir. Diktatörce bakışlara, uygulamalara 'dur' demiştir. Bundan sonraki süreçte katılımcı demokrasinin ülkemizde her alanda hayata geçeceğine inanıyoruz. Çanakkale'de aldığımız sonuç CHP Çanakkale tarihinde aldığımız en yüksek oydur. Milletvekili seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

AK PARTİLİ CAN, "SEÇİM SİSTEMİNİN ADALETSİZLİĞİ"

AK Parti İl Başkanı Erdener Can, 7 Haziran Genel Seçimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, seçim sistemini eleştirdi. Her zaman milletin en doğru kararı verdiğine inandıklarını söyleyen Can, "Bu çıkan karara da saygılıyız. Aslında kötü bir oy almadık. Üç dönem iktidarda olan bir partinin yüzde 40'ın üzerinde oy alması hakikaten zor bir iş. Ama seçim sisteminin ortaya çıkardığı bir sonuç var ki HDP'nin yüzde 10 barajını aşması bize zararı olan bir durum. Bu seçim sisteminin adaletsizliğidir. İnşallah memleketimiz için hayırlı olur. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. 13 seneden beri bu ülkede doğru şeyler yaptık" dedi.

MHP'Lİ BALKAN, "DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARI ÇOK FAZLA OYNADI"

MHP İl Başkanı İsmet Balkan ise, "Bundan sonra daha çok çalışmamız gerekiyor. Çanakkale MHP ile birlikte çok daha fazla hizmet alacak. Bu hizmetler için tek elimiz, teşkilatımız vardı, artık iki elimiz oldu. Çok değerli bir vekil gönderiyoruz Ankara'ya. Çanakkale insanı için çok daha fazla çalışma ortaya koyacağımız kesin. Maalesef demokrasinin temel taşları çok fazla oynadı mevcut iktidar döneminde. Daha fazla çalışarak inşallah o temel taşları tekrar yerine oturtacağız ve çok daha eşit şartlarda bundan sonraki seçimlere gireceğiz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

HAMZA KARAGÖZ Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title