Haberler

Çanakkale - Bakan Çelik: Referandumda Evet Yüzde 60'In Üzerinde Olmalı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, "referandumda, Evet Oranını Yüzde 60'ların Üzerine Çıkarmanızın Dünyadaki Türkiye'nin İtibarı ve Demokrasiyi, Milli İdareyi Yıldızlaştırdığı, Parlattığı Bir Ülke Olması Açısından Son Derece Önemlidir" Dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Referandumda, evet oranını yüzde 60'ların üzerine çıkarmanızın dünyadaki Türkiye'nin itibarı ve demokrasiyi, milli idareyi yıldızlaştırdığı, parlattığı bir ülke olması açısından son derece önemlidir" dedi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki programının ardından Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Partili Belediye Başkanı Abdurahman Kuzu'ya konuk oldu. AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku'nun yanı sıra çok sayıda partili ziyarette yer aldı. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Çelik'e Başkan Kuzu tarafından Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda yapılan seramik bir tablo hediye edildi.

Menderes Parkı'na partililerle yürüyen Bakan Çelik, yol üzerinde dükkanı bulunan esnafa hayırlı işler diledi. Parkta kendisini bekleyen 500'e yakın vatandaşa referandumla ilgili bilgi veren Bakan Çelik, "Bu maddeler, çocuklarımızı, torunlarımızı yani Türkiye'nin geleceğini ilgilendiriyor. Eğer gerçekten doğru ise evet diyeceksiniz. Bu memleketin geleceği için zararlıysa o zaman hayır diyeceksiniz. Biz anayasa değişikliği yapıyoruz. 26 madde, bu milletin 20- 30 yıldır beklediği, ihtilal ürünü bir mantığın, baskıcı bir ortamda yapılan, zorla millete kabul ettirilen bir anayasadan, milletin anayasasına geçmek için bir ufak adım bu. Bu adıma destek vermeniz gerekiyor" dedi.

Anayasa değişikliğinde evet oylarının açık ara çıkması gerektiğine söyleyen Çelik, "Çünkü bütün bu partiler bu anayasa değişikliğini istiyorlardı. Programlarında, tüzüklerinde var. Şimdi AK Parti getirdiği için karşı çıkılıyor" dedi.

"TERÖRİST İLE VATANDAŞIN ARASINI AÇMAMIZ GEREKİYOR"

Bakan Çelik, tartışılmasına gerek olmayan bir diğer konunun ise terör olduğunu vurguladı, şöyle devam etti:

"İnsanların yüreği ciğeri yanıyor. Bunun bitmesi gerekiyor. Burada tartışma olur mu. Neyi tartışacağız, terör bitmeli. Buna inat yaptığın zaman, sapmalar oluyor burada başka problemler çıkıyor. Son günlerde bazı değerlendirmeler yapılıyor. Olay terör ve terörist olmaktan çıkmıştır. Keşke olay bir terörist olayı olsa. O işi halletmek çok kolay. Bizim devraldığımız Türkiye'de terör ve terörist ile bir kısım Türk Cumhuriyeti vatandaşının onları desteklediği bir tabloyla karşı karşıyayız. Onun için bu yolu yürürken çok dikkatli yürümeniz gerekiyor. Öyle asarım, keserim, vururum, kırarım, bunlar olmuş zaten. Netice de alınmamış. Orada terörün halk tarafından az sayıda da olsa desteklenmesi son derece yanlış bir olay. O vatandaşı, terör olayından ayırmamız gerekiyor. Terörist ile vatandaşın arasını açmamız gerekiyor. Vatandaşı Ankara cephesine almamız gerekiyor. Teröristi izole etmemiz gerekiyor ki mücadelede başarılı olasınız."

Türkiye'de yönetim sorumluluğu olmayanların, sırtında yumurta küfesi taşımayanların çok kolay konuştuğunu vurgulayan Faruk Çelik, "Gel bakalım bu sıcak gömleği bir giy. Bu yumurta küfesini bir sırtına al bakalım. Öyle ezbere atmayla bu işler oluyor mu. Olaylar hükümet tarafından, devlet tarafından biliniyor ve çok dikkatte götürülüyor. Bizim Güneydoğu'daki oylarımız yüzde 36 civarlarında. Keşke bütün partilerin yüzde 10-15 oyu olsaydı. Yani bugün AK Parti'nin bu politikalarını tenkit edenlere sesleniyorum. Keşke sizin de orada yüzde 15 oyunuz olsaydı. Çok daha rahat hallederdik. Yüzde 36 vatandaş her türlü baskıya rağmen orada AK Parti'ye destek veriyor. Devletin yanında yer alıyor. Yani çok isterdim yüzde 15 CHP'nin, yüzde 15 MHP orada oy alsaydı, toplamını yaptığımız zaman orada yüzde 60'ı geçerdik. O zaman alacağımız kararlar, yürüyeceğimiz yol daha kolay olurdu. Ama sen oraları terk etmişsen, yarın nasıl gidip o sorunu çözeceksin" dedi.

Referandum'da Çanlılardan destek isteyen Bakan Çelik, "Referandumda, evet oranını yüzde 60'ların üzerine çıkarmanızın dünyadaki Türkiye'nin itibarı ve demokrasiyi, milli idareyi yıldızlaştırdığı, parlattığı bir ülke olması açısından son derece önemlidir. 12 Eylül'ün ülkemiz ve milletimiz açısından iyiliklerle dolu bir gün olmasını, çifte bayram olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Bakan Çelik, karayolu ile Çanakkale'ye gelerek Vali Abdülkadir Atalık'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title