Haberler

Cami Avlusunda Uyuşturucu Satan Şebekeye Operasyon

İstanbul Polisi, "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

İstanbul Polisi, "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyon anı polis kamerasıyla görüntülenirken, zanlıların Fatih Camii avlusunu da uyuşturucu satışında mekan olarak kullandıkları öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan 8 aylık çalışmalar sonucunda Fatih, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy'de belirlenen adreslere Özal Harekat Timleri'nin de desteğiyle operasyon düzenledi. Operasyonlarda zanlıların lüks araçlarla Beyoğlu ve Fatih'te uyuşturucu servisi yaptığı ortaya çıkarken, uyuşturucu satışını gerçekleştirmek için Fatih Camii'ni mekan olarak kullandıkları öğrenildi.

Yapılan 3 farklı operasyonda 29 kilo 845 gram esrar, saksı içinde yetiştirilmiş 5 kök Hint keneviri bitkisi, 484 gram bonzai, 198 adet uyuşturucu hap, 26 gram kokain, 5 gram eroin, 1 ruhsatsız tabanca, 3 hassas terazi ve çok sayıda uyuşturucu paketlemeye yarayan kilitli poşet ele geçirildi. Belirlenen adreslerde yapılan operasyon anaları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, olayla ilgili toplam 75 kişi gözaltına alındı. Özal Harekat Timleri'nin de desteklediği operasyon görüntülerinde evde yapılan aramalar, poşetler içerisinde ele geçirilen uyuşturucular ve Narkotik köpeği Şila'nın belirlenen adreslerde yaptığı aramalar gözüküyor.

Gözaltına alınan 75 zanlıdan 64'ünün emniyetteki işlemlerinin adından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title