Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yeğin Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, "Özellikle sivil toplum temsilcilerinin ısrarlarıyla bütün kesimlerin barış konusunda gerçekçi ve samimi adımlar atması gerekir. Bu konuda hükümetimiz üzerine düşen adımları geçmiş yıllardan bugüne kadar atmıştır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, "Özellikle sivil toplum temsilcilerinin ısrarlarıyla bütün kesimlerin barış konusunda gerçekçi ve samimi adımlar atması gerekir. Bu konuda hükümetimiz üzerine düşen adımları geçmiş yıllardan bugüne kadar atmıştır" dedi.

Diyarbakır Valiliğine gelen Yeğin, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra beraberindeki heyetle Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü. Görüşme, basın mensuplarının görüntü almasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi.

Daha sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını (DTSO) ziyaret eden Yeğin ve beraberindekilere, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar eşlik etti.

DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Yeğin, bölgede dönemsel ortaya çıkan sorunların ve çözüm yollarının yerinde tespiti için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi. Yeğin, şöyle konuştu:

"Bölgedeki bu dönemsel ortaya çıkan sorunlar ve bununla birlikte oluşan göç ve iç hareketlilikle alakalı olarak iş dünyasında, istihdam dünyasında oluşabilecek problemlerin neler olduğunu yerinde görüp hem sivil toplum temsilcileriyle, sorunun direkt muhatabı olan kimselerle, bu sorunları yakından tartışıp bizim görmemiz gereken yeni oluşan komplikasyonların neler olabileceğini sizlerle birlikte öngörerek, Bakanlığımızın taşra teşkilatlarıyla nasıl çözülebilir şeklinde bir çalışmayı derinleştirmek için buradayız. Diyarbakır'ı medeniyet perspektifi üzerinden değerlendiriyoruz. Buradaki olumsuzluklar geçicidir. Barış tek tarafın fedakarlığıyla değil, her kesimin gayretiyle olan bir şeydir. Özellikle sivil toplum temsilcilerinin ısrarlarıyla bütün kesimlerin barış konusunda gerçekçi ve samimi adımlar atması gerekir. Bu konuda hükümetimiz üzerine düşen adımları geçmiş yıllardan bugüne kadar atmıştır. Rabbim inşallah bu topraklara barışı, sükunetin hakim kılınmasını tez zamanda nasip eylesin."

Aslan da Çözüm Süreci'nde kente çok ciddi yatırımlar yapıldığını dile getirdi. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasının ardından başta turizm sektörü olmak üzere birçok alanda umutların arttığını vurgulayan Aslan, terör olayları nedeniyle beklentilerin aksine bir durum yaşandığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Metin Aslan Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title