Haberler

Çaldıkları Köpeği Veterinerde Tıraş Ettirirken Yakalandılar

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, bir evin bahçesinden çaldıkları Pomeranya cinsi köpeği, veterinere götürüp tıraş ettiren 3 kişi, gözaltına alındı.

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, bir evin bahçesinden çaldıkları Pomeranya cinsi köpeği, veterinere götürüp tıraş ettiren 3 kişi, gözaltına alındı.

Olay, Orhanlar Mahallesi Cehennemağzı Mağaraları Sokak'taki iş adamı Yüksel Balcı'nın evinin bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre İstanbul'dan geldikleri öğrenilen 41 yaşındaki A.K., 24 yaşındaki D.G. ve 47 yaşındaki G.K., evin bahçesindeki 10 bin lira değerindeki Pomeranya cinsi köpeği geldikleri 34 PK 0150 plakalı araca bindirerek uzaklaştı. Bahçedeki köpeklerinin olmadığını güren Yüksel Balcı, durumu polise bildirdi. Polis, şüphelilerin kullandıkları aracın aynı mevkide bulunan veteriner kliniğine gittiğini MOBESE kameralarından belirledi. Veteriner kliniğine giden polis, 3 kişiyi gözaltına alarak ifadelerini almak üzere karakola götürdü.

Veteriner hekim Hakan Türkoğlu, A.K. ve D.G. isimli kişilerin çamurlu olan köpeği yıkayıp, tıraş olması için kendilerine getirdiğini belirterek, "Köpeğimiz bir çift tarafından getirildi. Yolda bulduklarını, şehir dışından geldiklerini ve sahiplenmek istediklerini söylediler. Tıraş ve banyo ihtiyacı olduğunu söylediler, biz de tıraşını ve banyosunu yaptırdık. Bu arada polis ekipleri geldi. Köpeğin başka bir sahibi olduğu iddiası olduğunu söylediler. Olay karakola intikal etti. Köpeğin sahibinin Yüksel Balcı olduğu, teslim edileceği söylendi" dedi.

Veteriner kliniğine gelen Yüksel ve Ayşegül Balcı çifti ise köpeğin halini görünce büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşadı. Köpeklerinin tıraş edildiğini ve titrediğini gören Ayşegül Balcı, "Bunlar ne yaptırmış hayvana?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Daha önce de başka bir köpeğinin çalındığını belirten Yüksel Balcı ise, köpeklerinin tel örgü içerinden alındığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Tel örgüyü açıp içinden almışlar. İşin kötü tarafı 34 plakalı, İstanbul'dan gelmişler buraya. Belki alışkanlıkta olabilir. Çünkü çok duyuyoruz köpeklerin çalındığını. Seneler önce benim başka bir köpeğim de çalınmıştı. O zaman bir gece içinde 10 cins köpek çalınmıştı Ereğli'de. Arabada bir tane daha köpek varmış bununla beraber. O da çalıntı mı bilmiyoruz. İnsani olarak da kente böyle hırsızlar gelmesi de ayrı bir sıkıntı. Bende onun için affetmedim. Bunun affı yok dedim. Hayvanı veterinere 'sokakta buldum' diye getiriyorlar. Bu köpek soğuğu sever. Karda yaşar ama karın içinde çamurlanıyor, koşuyor, oynuyor. Kışın tüyleri de kesilmiyor. Tüylerini de yolmuşlar hayvanın. Bakım diye tüylerini de kestirmişler. Şimdi mecburen kışın kapalı yerde duracak hayvan. Tüyleri kesildikten sonra dışarıda olmaz."

Veteriner kliniğinin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen A.K. ve D.G.'nin kliniğe gelişi ve köpeğin işlemlerini yaptırdıkları, iş yerine gelen polisin veteriner hekimle görüştüğü görülüyor. Şüpheliler A.K., D.G. ve G.K., polisteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Balcı Zonguldak Türkoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title