Haberler

Büyükşehir İlle de Romanlar Okusun İstiyor

Güncelleme:

Kuruçeşme KO-MEK Kurs Merkezi'nin yeni hizmet binası eğitime açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Roman açılımı çerçevesinde başlattığı eğitim hizmetlerini hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir şimdi de en önemli eğitim projelerinden biri olan KO-MEK ile Romanların yanında. Roman vatandaşların sıklıkla yaşadığı Kireçocakları'nın ardından önceki gün de Kuruçeşme'de KO-MEK'in yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Yeni hizmet binasında meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra ağırlıklı olarak okuma yazma eğitimi verilecek.

Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu kursa okuma yazma fırsatını yakalayamayan vatandaşlarımızın katıldığını duydum. Onları tebrik ediyorum. Bu imkânlarla okuma yazma bilmeyenin kalmaması gerekiyor" dedi.

Açılışa Yoğun İlgi

Kuruçeşme KO-MEK yeni hizmet binasının açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, şube müdürleri Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesinde Büyükşehir Belediye Bandosu konuklara mini bir konser verdi.

Kursiyerden Anlamlı Konuşma

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun alana girmesiyle açılış töreni başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kursiyerler adına Yıldız Eşme duygularını dile getiren bir konuşma yaptı. KO-MEK'in kendisi ve arkadaşları için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yıldız hanım, "Bizim için burası gerçek hayattan biraz olsun uzaklaşıp stres attığımız bir rehabilite merkezi oldu. Sosyal hayatı güçlendiren, özgüveni yükselten, meslek edindiren bu kurumu bize daha iyi imkânlarla sunan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Muhtar Aşkın 20 Yılı Değerlendirdi

Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın ise 20 yıldır mahalle muhtarlığı görevini yaptığını belirterek, "Eskiden bu kursları apartman boşluklarında açardık. Büyükşehir Belediyemiz sayesinde modern ve temiz kurs merkezlerine kavuştuk. Başkan Karaosmanoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Elleriniz Dert Görmesin

Törene katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir konuşma yaptı. Sözlerine "2012'nin ilk açılışını gerçekleştiriyoruz" diye başlayan Başkan Doğan, "KO-MEK kurs merkezleri sadece eğitim verilen yerler değildir. Dostlukların paylaşıldığı, streslerin atıldığı ve eve mutlulukla dönülen yerlerdir. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz KO-MEK ile son derece önemli ve örnek bir eğitim hizmeti veriyor" dedi. Başkan Doğan, Kuruçeşme'ye yeni hizmet binasını kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür ederek, "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Elleri dert görmesin" dedi.

Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak

Törende son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gerçekleştirdi. Konuşmasını vatandaşlarla adeta sohbet ederek gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, KO-MEK'in eğitim projesi olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin en gözde kurumu olduğunu anlattı. Kursa okuma yazma bilmeyen vatandaşların kayıt yaptırdığını öğrendiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Bunu duyduğumda çok sevindim. Bu vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu imkânlarla okuma yazma bilmeyenin kalmaması gerekiyor" dedi.

Öğrenmenin Yaşı Yok

Okuma yazmayı öğrendikten sonar yola devam edilmesini de tavsiye ettiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu şöyle konuştu: "Okumayı öğrendikten sonra ilkokul diploması alın diyoruz. Sonra bilgisayar kursuna gidin. Bunlar için her zaman fırsat var. Öğrenmenin yaşı yok. Kabiliyetine güvenen, iş bilen insanlar olarak kendimizi ve çevremizi hayata hazırlamalıyız. Yoksa başkalarına muhtaç oluruz. Kendimize yetmeliyiz. Bunun yanında başkalarına da faydalı olmalıyız. İşte geçen yıl 82 yaşında bir kursiyerimiz bilgisayar öğrenmek için aramıza katıldı. Tebrik edilecek bir davranış."

Hanımlar Kentin Mimarları

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında açılışa katılan hanımlara da seslendi. "Sizler bu kentin mimarlarısınız" diyen Başkan Karaosmanoğlu hanımlardan kente sahip çıkmalarını ve güzelleştirmelerini istedi. "Gördüğünüz her boş yere ağaç, çiçek dikin" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Allah güzeldir, güzel olanı da sever. Sizlerin sayesinde Kocaeli Türkiye'ye örnek bir kent olacak" şeklinde konuştu.

Açılışı Vatandaşlarla Birlikte Yaptı

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmanın ardından Başkan Karaosmanoğlu kursiyerler ve vatandaşlarla birlikte yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

"Burada Şekerim Düşüyor"

Öte yandan yeni kurs merkezini gezen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, burada eğitim alan 60 yaşındaki şeker hastası Hayriye hanım ile sohbet etti. Yeni hizmet binası için Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür eden Hayriye hanım, "Burayı ve buradaki dostluklarımı çok seviyorum. Evde şekerim 400 burada ise 200 oluyor" dedi.

525 Kursiyeri Bulunuyor

Kuruçeşme kurs merkezinin yeni hizmet binasında bir yönetici, bir yönetici yardımcısı, oniki usta öğretici ve iki hizmetli personel görev yapacak. KO-MEK kurs merkezinde yedi derslik, 1 bilgisayar sınıfı,1 Türk mutfağı sınıfı,1 kuaförlük sınıfı,1 aerobik sınıfı bulunuyor.

Kuruçeşme KO-MEK kurs merkezin de şuan için 525 kursiyer eğitim görüyor. Bilgisayar kullanımı branşında 44, Ön Muhasebe branşında 20, Çeyiz Ürünleri Hazırlama branşında 44, Kadın Üst Giysileri Dikimi branşında 23, Aerobik branşında 41, Okuma-yazma branşında 11, İngilizce branşında 64, İğne oyası branşında 97, Gitar bransında 23, Misinalı Takı Yapımı branşında 15, Kumaş Abajur Yapımı branşında 70, Elde Türk İşi branşında ise 73 kişi eğitim alıyor. Roman vatandaşlara burada meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra ağırlıklı olarak okuma yazma kursu verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Nevzat Doğan Kuruçeşme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title