Haberler

Bush-Erdoğan Görüşmesi Muhalefeti Tatmin Etmedi

Muhalefet Partileri Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı George Bush ile Görüşmesinden, Teröre Karşı Mücadelede Tatmin Edici Bir Sonuç Çıkmadığını Savundular.

Muhalefet partileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George Bush ile görüşmesinden, teröre karşı mücadelede tatmin edici bir sonuç çıkmadığını savundular.

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan, Bush ile Erdoğan arasında yapılan görüşmeyi "Türkiye'nin yapacağı harekat Amerikan silahlı kuvvetlerinin vereceği istihbarata bağlanmıştır. Buna Türkiye ne kadar tahammül edebilir bilemiyoruz" şeklinde değerlendirdi. Eski Washington Büyükelçilerinden CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ ise, "ABD'nin lojistik desteği engelleyerek PKK'nın şah damarını kesme imkanı var. Bunun dahi söylenememesi çok düşündürücü" diye konuştu.

Aktan ve Elekdağ CNNTürk'te telefonla katıldıkları canlı yayında Washington görüşmesi hakkındaki görüşlerini açıkladı.

MHP İstanbul Milletvekili Aktan görüşmeyi şöyle yorumladı:

"Sanıyorum ki sayın Başbakan sayın Bush ile bizi ilgilendiren konunun dışında başka konuları da ele almışlar. Ermeni tasarısı ve Pakistan konusu uzun uzun tartışılmış ama asıl konuya değinmeye fırsat kalmamış. PKK kamplarının yıkılması konusu bir tafara, kapatılması konusuna kimse değinmedi. PKK liderlerinin yakalanması, lojistiğin kesilmesi gibi konular da yok ortada. Bir istihbarat paylaşımından söz ediliyor, bu muvazzaf askerler arasında yapılacak. Bir harekat yapılacaksa bu istihbarata bağlı. İstihbarat yoksa harekat olmaz demek istiyor. Bunun sonucunda Türkiye'nin yapacağı harekat, Amerikan silahlı kuvvetlerinin vereceği istihbarata bağlanmıştır. Buna Türkiye ne kadar tahammül edebilir bilemiyoruz. Çünkü bir PKK olayı tekrar olursa istihbarat kaynağını bekleyeceksiniz, gelmiyorsa siz de harekat yapmayacaksınız... Böyle bir durum çok sakıncalı olabilir."

-"BUSH MUTABAKATINI BİLDİRMEDİ"

CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Washington görüşmelerinden somut bir sonuç çıkmadığı kanısındayım. İkisinin yapmış olduğu konuşmaların örtüştüğü söylenemez. Başbakan Erdoğan oradaki nispeten uzun konuşmasında terör örgütüne karşı beklentilerden söz etti. 'Kampların dağıtılması üzerinde durduk' dedi. Ancak Sayın Edoğan bunlar üzerinde mutabık kalındığını söyleyemedi. Ancak buna mukabil istihbarat ve askeri komite mekanizması üzerinde mutabakat olduğunu teyit etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title