Haberler

Bursa Bakan Müezzinoğlu, Bursa?da Güne Erken Başladı

Bakan Müezzinoğlu, Bursa'da güne erken başladı (2) ARAP YATIRIMCILARLA TOPLANTI Bursa gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nca (BTSO) düzenlenen, körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların bulunduğu toplantıya katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, Bursa'da güne erken başladı (2)

ARAP YATIRIMCILARLA TOPLANTI

Bursa gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nca (BTSO) düzenlenen, körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların bulunduğu toplantıya katıldı. Suudi Arabistan Prensi Saud Bin Abdullaziz Al Saud'un da yer aldığı basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ayrıntıları, BTSO tarafından açıklama ile duyuruldu.

Yapılan yazılı açıklamada toplantıya, Bursa İnşaat Fuarı'na katılmak için kente gelen Suudi Arabistan Prensi Saud Bin Abdullaziz Al Saud ve Körfez ülkelerinin yatırımcılarının katıldığı belirtilirken, toplantıda Bursa ile Arap ülkeleri arasındaki sağlık turizmi alanında kurulabilecek işbirliği imkanları masaya yatırıldığı açıklandı.

'HAYALLERİ OLANIN UYKUSU GELMEZ'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da BTSO'nun Bursa için önemli bir vizyonu ortaya koyduğunu belirterek şöyle dedi: "Gerçekten Bursa için çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Burada görüşülen konular, Bursa için büyük önem taşıyor. BTSO, Körfez ülkelerinden önemli alıcı gruplarını Bursa'ya getirerek, şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Bu vizyoner çalışmaları ve ortaya koyduğu başarılı projelerinden dolayı onları kutluyorum. Bizim ülkemize ve Bursa'mıza dair hayal ve hedefler var. Hayalleri olanın uykusu gelmez."

'İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK'

Suudi Arabistan Prensi Saud Bin Abdullaziz Al Saud da, Bursa'ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Toplantının iki bölgenin işadamlarının işbirliğini artıracağına inandığını kaydeden Al Saud, "Son dönemde Türkiye ve Arap ülkeleri arasında çok güçlü kardeşlik köprüleri oluştu. Arap dünyası ile Bursa'daki ilişkileri bu doğrultuda daha da güçlendirebiliriz. Bursa'da ticaret ve sanayi başta olmak üzere farklı alanlarda önemli bir potansiyel var" dedi.

'ARAP DÜNYASI İÇİN TÜRKİYE'NİN AYRI YERİ VAR'

Fasael Land Yatırım ve Emlak Firması Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Hüsain Al Doseri, Bursa'nın körfez ülkeleri için cazibe merkezi olduğunu söyledi. Bursa'nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Körfez ülkelerinden tam not aldığını anlatan Al Doseri, "Bursa ve Körfez ülkeleriyle işbirliği imkanları oluşturulabilir. Bursa'da ciddi anlamda yatırım alanları var. Arap dünyası için Türkiye'nin ayrı bir yeri var. Sizlerle birlikte güzel işbirliklerine imza atmak istiyoruz" diye konuştu.

HASTA OĞLU İÇİN İLAÇ İSTEDİ

Bursa gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu daha sonra, Ak Parti 23'üncü dönem Bursa Milletvekili Ali Kul'un annesi Gülfer Kul'un cenaze törenine katıldı. Şükraniye Sarı Cami girişinde bakanın yolunu kesen ve epilepsi hastası 6 yaşındaki Hakan Kadir Düzen isimli çocuğu için ilaç bulamadığını söyleyen bedensel engelli İlhan Düzen, Müezzinoğlu'na derdini anlattı. Müezzinoğlu, Düzen'e yardımcı olması için yardımcısını görevlendirdi.

Milletvekilliğinden önce Sarı Cami'de 20 yıllık imamlık yapan Ali Kul, tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden annesi Gülfer Kul'un cenaze namazını kıldırdı. Namaza Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra çok sayıda siyasi Gülfer Kul, namazın ardından Baruthane mezarlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BURSA (DHA)

====================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Suudi Arabistan Ali Kul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title