Haberler

Burdur MHP'li Günal: Kaçkın Gibiler, Partimizle Ilişkisi Kalmamış

MHP'li Günal: Kaçkın gibiler, partimizle ilişkisi kalmamışMHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Doğu Perinçek'in partisiyle, CHP'nin televizyonlarında, mitinglerinde, salonlarında beraberce toplantı düzenleyenleri normal 'hayır' veren vatandaşımızla aynı kefeye koyamayız.

MHP'li Günal: Kaçkın gibiler, partimizle ilişkisi kalmamış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, " Doğu Perinçek'in partisiyle, CHP'nin televizyonlarında, mitinglerinde, salonlarında beraberce toplantı düzenleyenleri normal 'hayır' veren vatandaşımızla aynı kefeye koyamayız. Onlar kaçkın gibiler, partimizle ilişkisi kalmamış" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, partisinin Burdur il başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlediği 'Anayasa Referandumu ve Siyasi Gelişmeler' konulu konferansa katıldı. Öncesinde basın toplantısı düzenleyen Günal, Türkiye'nin taşeronlar eliyle kaosa itilmeye çalışıldığını, Avrupa'daki ülkelerin sözleşmiş gibi Türkiye düşmanlığı yaptığını söyledi.

'KASIMDA SEÇİME KİM GÖTÜRDÜ'

Anayasa değişikliği referandumuna değinen Mehmet Günal, Türkiye'nin bir an önce yapısal sorunlarının çözümüne odaklanılacak bir yönetim sistemine kavuşması ve sistem tartışmalarının sona ermesi gerektiğini vurguladı. Bu amaçla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliğini gündeme getirdiğini aktaran Günal, şöyle dedi:

"Anayasa paketinin içerisine bakıldığı zaman güçlendirilmiş bir sistem var. Meclisin denetimi var. Cumhurbaşkanı önce sadece vatana ihanetten yargılanabiliyordu, şimdi tüm iş ve işlemlerinden sorumlu olacak. Dolayısıyla yargılanması kolaylaştırıldı. Geriye bir şey kaldı o da 'meclisi feshedecek' diyorlar. Nasıl feshedecek? Ancak kendisi de seçime giderse, kendi seçimini de yenileyerek feshedecek. Zaten cumhurbaşkanının mevcut anayasada fesih yetkisi var. Bizi kasımda seçime kim götürdü arkadaşlar? Kasımdaki seçime 'hükümet kurulamadı' diye cumhurbaşkanı götürdü. O yetkisi var. Burada içerisine baktığımız zaman tam tersine güçlendirilmiş bir meclis ve sorumlu hale getirilmiş bir cumhurbaşkanı var. Dolayısıyla bu söylenenlerin aslı astarı yok."

'İŞİN SİGORTASI OLAN MHP VAR'

Türkiye'nin bölüneceğiyle ilgili bir endişeye mahal olmadığını aktaran Günal, "En son çok sıkıştırılınca sayın başbakan da söylemek zorunda kaldı, espriyle karışık. 'Ya hadi bize güvenmiyorsunuz. Bu işin içerisinde MHP ve sayın Bahçeli var. Siz bölünmeyi nasıl aklınıza getiriyorsunuz' dedi. Burada bu işin sigortası olan MHP var. Zaten o maddeler de içinden çıkarıldığı için vatandaşımız gönül rahatlığıyla gidip 16 Nisan'da 'evet' oylarını kullanabilir. Bizim için 'evet' diyen de 'hayır' diyen de bütün vatandaşlarımız aynıdır ama hayırcılarla, 'hayır' diyenleri ayrı tutuyoruz. Buradan çıkıp Doğu Perinçek'in partisiyle, CHP'nin televizyonlarında, mitinglerinde, salonlarında beraberce toplantı düzenleyenleri de kusura bakmayın normal 'hayır' veren vatandaşımızla aynı kefeye koyamayız. Onlar kaçkın gibiler, partimizle ilişkisi kalmamış. Doğu Perinçek'in yanında olan, CHP ile program yapanlar, HDP ile aynı çizgiye gelenlere de buradan bir şeyler söylememizin normal olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek Mehmet Günal Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title