Haberler

Burdur'da Tübitak Bilim Fuarı

Burdur'da TÜBİTAK Bilim Fuarı*- BURDUR İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrencilerin projeleri dikkati çekti.

Burdur'da TÜBİTAK Bilim Fuarı

*- BURDUR İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrencilerin projeleri dikkati çekti.

Okul bahçesindeki fuarın açılışına İl Milli Eğitim Müdür vekili Hüseyin Çetinkaya, Okul Müdürü Mehmet Deveci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerden Mehmet Beleş'in yaptığı ve engellilerin de lavabolardan rahatlıkla yararlanmasını sağlayacak 'Hareketli Lavabo' projesini inceleyen Milli Eğitim Müdür vekili Hüseyin Çetinkaya, okullarda engelli öğrencilere yönelik çalışma yapacaklarını belirtti. Çetinkaya, "Bu proje de çok güzel. Bunu da biraz daha geliştirerek değerlendirebiliriz" dedi. Proje, kurulan düzenekle lavabonun 40 santim aşağı inerek engellilerin rahat şekilde kullanmasına olanak sağlıyor.

Ömer Uçan adlı öğrencinin hazırladığı Solar Tarla Savunucusu projesi de dikkati çekti. Projenin güneş paneli ile çalıştığını söyleyen Ömer Uçan, "Korkuluğa konan kuşlar sistemin çıkardığı ses sayesinde tarlalara zarar vermeden uzaklaşıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çetinkaya Mehmet Deveci Burdur Sina Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title