Haberler

Burası Pala'nın Yeri

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde uzun yıllardır mahalle muhtarlığı yapan "Pala Muhtar" lakaplı 64 yaşındaki Duran Aslan, sempatik kişiliği ve sıra dışı muhtarlık mekanıyla görenlerin ilgisini çekiyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde uzun yıllardır mahalle muhtarlığı yapan "Pala Muhtar" lakaplı 64 yaşındaki Duran Aslan, sempatik kişiliği ve sıra dışı muhtarlık mekanıyla görenlerin ilgisini çekiyor. Mekanını sık sık ziyaret eden mahalleli çocuklar da, muhtara olan sevgisini 'pala' diye hitap ederek gösteriyor.

Geçmişte görev yapan bazı valilerin de ziyaret ettiği belirtilen, "Durmak yok, yola devam" yazısı olan rengarenk dış duvarları, önünde insanların oturması için bir koltuk ve yan tarafında eski taşlar bulunan mekanıyla, mahalle sakinlerine yaklaşık 25 yıldır hizmet vermeye çalışan Duran Aslan'ı belde halkı da çok seviyor. Beyşehir'de 'Pala' diye tanındığını belirten Meydan Mahallesi Muhtarı Aslan, gariban insanlara ve halkına ne kadar faydalı olursa bundan da gurur duyduğunu belirterek, "Elimden geldiği kadar insan ayrımı yapmadan bir şeyler yapmaya, hizmet etmeye çalışıyorum. Bende adam ayırmak yok, dükkanımın kapısını açanlara 'şu işim var' dediğinde hemen yapıyorum, gerekirse şehre gidiyorum onlar için. İnsanlara hastanede, resmi dairelerde de yardımcı oluyor, yol gösteriyorum" dedi.

YAKIŞTIĞI İÇİN BIYIĞINI KESMİYOR

Mahalle muhtarlığında 5. dönemi yaşadığını da dile getiren Aslan, konu bıyığına geldiğinde ise pala olması ile gurur duyduğunu ifade ederek, "Eşim razı olmamasına rağmen yakışması ve doğruluk timsali olması nedeniyle bıyık koydum. Bakımını ise hiç ihmal etmiyorum. Bu kadar yakışan bıyığın bakımına katlanmak gerekir. Sürekli taradığım için yanımdan tarağımı da eksik etmiyorum" şeklinde konuştu.

HER GÜN TAKIM ELBİSE DEĞİŞTİRİYOR

Giyim kuşamına da çok dikkat ederek kıyafetine çok önem veren Aslan, her gün bir başka takım elbise giydiğini, bir başka renk ve tarzda kravat taktığını belirterek, mekanındaki çok sayıda kravatı gösterdi. Aslan, "Esasında böyle olmak gerekiyor. Bugün giydiğimi yarın giymem. Benim gibi görevli bir insanın, resmi dairelere girerken böyle olması lazım" dedi.

MUHTARLIK MEKANINDA,YÖRENİN ESKİ KÜLTÜRÜNÜ DE TANITIYOR

Pala Muhtar Aslan, bir kültür elçisi olarak yöresinin eski kültürünü de tanıtıyor. Eski eşyaların bulunduğu adeta bir müzeyi andıran küçük mekanında yörede çok uzun yıllar önce kullanılan terazi, çanak, çömlek, güğüm, ütü, av tüfeği, gaz lambası gibi eskilerden kalan eşyaları sergiliyor, soranlara bunları gösteriyor, kullanımları hakkında bilgiler veriyor. Eski eşyalara, eskiye karşı bir özleminin olduğunu belirten Aslan, "Eski insanların uğraştığı ile şimdiki Türkiye'deki kolaylıkları karşılaştırıyorum yani. Bu gaz lambası ile ben okula giderken sobanın başında ders yaptım. Ütü 7 kilo, kömür ütüsü bu. Eski zamanın insanını unutmasınlar, insanlara karşı 'benim annem, babam bunlarla geldi geçti' desinler, insana kıymet versinler, insanı insan bilsinler' diye bunları mekanımda sergiliyorum" diye konuştu.

Muhtarlığa gelen mahalle sakinlerinin işleriyle de yakından ilgilenen Duran Aslan, mekanının önünden geçen sokağı güzelleştirdiğini, mahalleye ait mezarlıkta bizzat kendisinin çalışarak yaptığı hizmetleri de anlattı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Duran Aslan Beyşehir Yeşildağ Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title