Haberler

Bulgaristan'da Türk Turistin Kurtarılması - Alper Bozkurt'u Helikopterle Kurtaran Ekibe Ödül Verildi

Bulgaristan'da Türk turistin kurtarılması- Pistte kaza geçiren Türk kayakçı Alper Bozkurt'u helikopterle kurtaran ekibe ödül verildi Bulgaristan'da pistte kaza geçiren Türk kayakçı Alper Bozkurt'u helikopterle kurtaran ekibe ödül verildi.

Bulgaristan'da Türk turistin kurtarılması- Pistte kaza geçiren Türk kayakçı Alper Bozkurt'u helikopterle kurtaran ekibe ödül verildi Bulgaristan'da pistte kaza geçiren Türk kayakçı Alper Bozkurt'u helikopterle kurtaran ekibe ödül verildi.Bulgaristan Kızılhaç'ın (BÇK) Sofya'daki merkez binasında düzenlenen törende, 24 Ocak'ta Bansko tatil merkezinde kaza geçiren Türk kayakçı Alper Bozkurt'u (31) helikopterle kurtaran acil yardım ekibi ödüllendirildi.Ödüllendirilen ekip, arkasından gelen başka bir kayakçı tarafından kazara çarpılarak ağır yaralanan Bozkurt'u, şiddetli hava muhalefetine rağmen 15 dakikada hastaneye kaldırmayı başarmıştı. Bozkurt da Bansko'ya yakın Razlog şehrindeki hastanede bir süre tedavi gördükten sonra Türkiye'ye dönmüştü.BÇK Genel Müdürü Hristo Grigorov, Bansko şehrindeki Dağı Kurtarma Servisi'nin ekip üyelerine törende onur plaketleri takdim etti. Dağ kurtarıcıların lojistik altyapısını sağlayan bir sigorta şirketi ise 10 kişilik ekip üyelerine 10 bin levalık (5 bin avro) para çeki ödülü verdi.Törende konuşan Grigorov, kaza geçiren turist Bozkurt'un birçok kemiğinin kırıldığını, iç kanama geçirdiğini ve doktorların günlerce yaşamını kurtarmak için mücadele verdiğini anımsattı. Grigorov, havadan sağlanan helikopterli yardım olmadan bu gibi ciddi vakaların kurtarılmasının çok zor olabileceğini dile getirdi.Tören katılımcılarına yazılı bir mesaj yollayan Alper Bozkurt, başından geçen olayı kısaca anlatarak, dağı kurtarma uzmanlarının inanılmaz bir çaba göstererek, şiddetli hava muhalefeti ortamında kendi hayatlarını da riske atıp kurtarma operasyonunu başarı ile sonuçlandırdıklarını belirtti.Talihsiz olayın ardından tedavisini sürdürüp iyileşmeye başladığını belirten Bozkurt, kendisine yardım eden ekibin tüm üyelerine teşekkür etti. -Bulgaristan'da Türk turistin kurtarılması

Kaynak: AA / Güncel

Alper Bozkurt Bulgaristan Sofya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title